Fileti lista u umaku od limuna i kapara

 • 30 min
 • 4 porcije
 • Niskokalorično
 • Vrlo jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti lista u umaku od limuna i kapara
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete lista u umaku od limuna i kapara.

Fileti ribe list izuzetno su nježni i ukusni, pa ih možete jesti i same, pržene na malo maslinovog ulja. Ali isto tako dobro se slažu i sa ovakvim bogatim kiselkastim umakom. Šareni papar ne mora služiti samo za dekoraciju: dopustite kojem zrnu da se u vašim ustima pomiješa sa ribom i umakom, i ugodno će vas iznenaditi.

Fileti lista u umaku od limuna i kapara - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete lista u umaku od limuna i kapara. - riba list (fileta), limun, temeljac riblje juhe, slatko vrhnje, kapare (sa malo vlastitog soka), papar (miješani, u zrnu), maslac, sol, papar (bijeli), Filete riba osušimo, začinimo solju, paprom i stavimo na vruću tavu na mješavinu maslaca i maslinovog ulja. ; Pržimo 3 minute pa ribu okrenemo na drugu stranu. Filete pržimo još 3 minute, dok ne postanu zlatno-smeđi, čvrsti i posve neprozirni. ; Vadimo ih na tanjure na kojima ćemo ih poslužiti, a preostalu masnoću od pečenja podlijemo limunovim sokom, mesnim temeljcem pa ostavimo da tekućina reducira. ; Zatim dodamo slatko vrhnje, naribanu koricu limuna, kapare, po potrebi začinimo solju i bijelim paprom, te uz miješanje zgusnemo umak koji poslužimo uz prženu ribu. ; Kao prilog poslužimo krumpir ili neko čvrsto kuhano povrće kratko preprženo na maslacu. Ukrasimo mješavinom papra u zrnu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Filete riba osušimo, začinimo solju, paprom i stavimo na vruću tavu na mješavinu maslaca i maslinovog ulja.
 2. Pržimo 3 minute pa ribu okrenemo na drugu stranu. Filete pržimo još 3 minute, dok ne postanu zlatno-smeđi, čvrsti i posve neprozirni.
 3. Vadimo ih na tanjure na kojima ćemo ih poslužiti, a preostalu masnoću od pečenja podlijemo limunovim sokom, mesnim temeljcem pa ostavimo da tekućina reducira.
 4. Zatim dodamo slatko vrhnje, naribanu koricu limuna, kapare, po potrebi začinimo solju i bijelim paprom, te uz miješanje zgusnemo umak koji poslužimo uz prženu ribu.
 5. Kao prilog poslužimo krumpir ili neko čvrsto kuhano povrće kratko preprženo na maslacu. Ukrasimo mješavinom papra u zrnu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 29
Rating: 4.55
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: