Firentinski sendvič

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Firentinski sendvič
U našem video receptu saznajte kako pripremiti firentinski sendvič.

Kada netko spomene riječ sendvič, prvo nam padne na pamet kruh, šunka i sir. Ali da tomu nije tako i da sendvič može biti i nevjerojatno sočan, dokaz je Firentinski sendvič. Pogledajte zašto!

Firentinski sendvič - U našem video receptu saznajte kako pripremiti firentinski sendvič. - kruh, špinat, panceta, jaje, sir, maslinovo ulje, sol, U vrelu i posoljenu vodu stavimo očišćen i opran špinat i kuhamo jednu minutu. ; Zatim špinat premjestimo u zdjelu s ledenom vodom, kako bi zadržao svježu boju. ; U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, stavimo pancetu narezanu na tanke kriške, pržimo s obje strane, po prilici, jednu minutu i izvadimo na stranu. ; Na masnoću od prženja dodamo jaja i ispečemo ih „na oko“. ; Kriške kruha stavimo na papir za pečenje, na limu za pečenje, nadjenemo ih listovima blanširanog špinata, prekrijemo kriškom pržene pancete, zatim pečenim jajetom i na kraju kriškom sira. ; Tako pripremljene sendviče stavimo u pećnicu, pod gril, da se sir malo zapeče. ; Kada sir počne dobivati koricu, sendviče izvadimo iz pećnice i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U vrelu i posoljenu vodu stavimo očišćen i opran špinat i kuhamo jednu minutu.
  2. Zatim špinat premjestimo u zdjelu s ledenom vodom, kako bi zadržao svježu boju.
  3. U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, stavimo pancetu narezanu na tanke kriške, pržimo s obje strane, po prilici, jednu minutu i izvadimo na stranu.
  4. Na masnoću od prženja dodamo jaja i ispečemo ih „na oko“.
  5. Kriške kruha stavimo na papir za pečenje, na limu za pečenje, nadjenemo ih listovima blanširanog špinata, prekrijemo kriškom pržene pancete, zatim pečenim jajetom i na kraju kriškom sira.
  6. Tako pripremljene sendviče stavimo u pećnicu, pod gril, da se sir malo zapeče.
  7. Kada sir počne dobivati koricu, sendviče izvadimo iz pećnice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: