- Lidija Kralj
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Gambori na buzaru s palentom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gambore na buzaru s palentom. – gamberi, palenta, kozice, luk, češnjak, koncentrat rajčice, pelati rajčice, bijelo vino, konjak, maslinovo ulje, šećer, peršin, bosiljak, sol i papar, Na vruće maslinovo ulje stavit ćemo luk da se pirja. ; U posebnu posudu na vatru stavit ćemo vodu i maslinovo ulje i sol za palentu. ; Kada se luk poprži dodamo bijelo vino i pelati, začinimo sa soli, paprom i pirjamo. ; U kipuću slanu i nauljenu vodu uz miješanje dodajemo palentu i kuhamo do željene gustoće i stavimo na stranu. ; Umak završavamo tako da dodajemo češnjak i peršin. Također, dodajemo i dva lista bosiljka, pire od rajčice i vode do željene gustoće. Konjak, gambore i očišćene morske kozice dodajemo na kraju. Pustimo samo da kratko prokuha. ; Po želji još malo začinimo. Gotovo jelo serviramo uz kuhanu palentu koju možemo oblikovati po želji.; – Gambori su račići koji žive u pijesku rijeke Neretve, a kozice, po izgledu slične, račići su iz mora. Kao što ušće Neretve spaja rijeku i more tako su se i ove slasne životinjice stopile u ovom divnome jelu. Zahvaljujući kraljici hrvatske gastronomije Lidiji Kralj, naravno.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Gambori na buzaru s palentom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gambore na buzaru s palentom. – gambori, palenta, kozice, luk, češnjak, koncentrat rajčice, rajčice pelati, bijelo vino, konjak, maslinovo ulje, šećer, peršin, bosiljak, sol i papar, Na vruće maslinovo ulje stavit ćemo luk da se pirja. ; U posebnu posudu na vatru stavit ćemo vodu i maslinovo ulje i sol za palentu. ; Kada se luk poprži dodamo bijelo vino i pelati, začinimo sa soli, paprom i pirjamo. ; U kipuću slanu i nauljenu vodu uz miješanje dodajemo palentu i kuhamo do željene gustoće i stavimo na stranu. ; Umak završavamo tako da dodajemo češnjak i peršin. Također, dodajemo i dva lista bosiljka, pire od rajčice i vode do željene gustoće. Konjak, gambore i očišćene morske kozice dodajemo na kraju. Pustimo samo da kratko prokuha. ; Po želji još malo začinimo. Gotovo jelo serviramo uz kuhanu palentu koju možemo oblikovati po želji.; -</div>
Gambori na buzaru s palentom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gambore na buzaru s palentom.
Gambori su račići koji žive u pijesku rijeke Neretve, a kozice, po izgledu slične, račići su iz mora. Kao što ušće Neretve spaja rijeku i more tako su se i ove slasne životinjice stopile u ovom divnome jelu. Zahvaljujući kraljici hrvatske gastronomije Lidiji Kralj, naravno.
Gambori na buzaru s palentom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gambore na buzaru s palentom. - gambori, palenta, kozice, luk, češnjak, koncentrat rajčice, rajčice pelati, bijelo vino, konjak, maslinovo ulje, šećer, peršin, bosiljak, sol i papar, Na vruće maslinovo ulje stavit ćemo luk da se pirja. ; U posebnu posudu na vatru stavit ćemo vodu i maslinovo ulje i sol za palentu. ; Kada se luk poprži dodamo bijelo vino i pelati, začinimo sa soli, paprom i pirjamo. ; U kipuću slanu i nauljenu vodu uz miješanje dodajemo palentu i kuhamo do željene gustoće i stavimo na stranu. ; Umak završavamo tako da dodajemo češnjak i peršin. Također, dodajemo i dva lista bosiljka, pire od rajčice i vode do željene gustoće. Konjak, gambore i očišćene morske kozice dodajemo na kraju. Pustimo samo da kratko prokuha. ; Po želji još malo začinimo. Gotovo jelo serviramo uz kuhanu palentu koju možemo oblikovati po želji.; -
Upute po koracima:
- Na vruće maslinovo ulje stavit ćemo luk da se pirja.
- U posebnu posudu na vatru stavit ćemo vodu i maslinovo ulje i sol za palentu.
- Kada se luk poprži dodamo bijelo vino i pelati, začinimo sa soli, paprom i pirjamo.
- U kipuću slanu i nauljenu vodu uz miješanje dodajemo palentu i kuhamo do željene gustoće i stavimo na stranu.
- Umak završavamo tako da dodajemo češnjak i peršin. Također, dodajemo i dva lista bosiljka, pire od rajčice i vode do željene gustoće. Konjak, gambore i očišćene morske kozice dodajemo na kraju. Pustimo samo da kratko prokuha.
- Po želji još malo začinimo. Gotovo jelo serviramo uz kuhanu palentu koju možemo oblikovati po želji.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 29
Rating: 4.62
You: 3
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
gambori na buzaru, bob na buzaru sa, gamberi na buzaru,
Jela koja su danas popularna:
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
130 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Buhtle s pekmezom od šljiva
Votes: 48
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
110 min
Almo Čatlak
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Burgeri od kvinoje i bulgura
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Piletina s graškom i mladim kukuruzom
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)