- Lidija Kralj
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Gambori na buzaru s palentom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gambore na buzaru s palentom. – gamberi, palenta, kozice, luk, češnjak, koncentrat rajčice, pelati rajčice, bijelo vino, konjak, maslinovo ulje, šećer, peršin, bosiljak, sol i papar, Na vruće maslinovo ulje stavit ćemo luk da se pirja. ; U posebnu posudu na vatru stavit ćemo vodu i maslinovo ulje i sol za palentu. ; Kada se luk poprži dodamo bijelo vino i pelati, začinimo sa soli, paprom i pirjamo. ; U kipuću slanu i nauljenu vodu uz miješanje dodajemo palentu i kuhamo do željene gustoće i stavimo na stranu. ; Umak završavamo tako da dodajemo češnjak i peršin. Također, dodajemo i dva lista bosiljka, pire od rajčice i vode do željene gustoće. Konjak, gambore i očišćene morske kozice dodajemo na kraju. Pustimo samo da kratko prokuha. ; Po želji još malo začinimo. Gotovo jelo serviramo uz kuhanu palentu koju možemo oblikovati po želji.; – Gambori su račići koji žive u pijesku rijeke Neretve, a kozice, po izgledu slične, račići su iz mora. Kao što ušće Neretve spaja rijeku i more tako su se i ove slasne životinjice stopile u ovom divnome jelu. Zahvaljujući kraljici hrvatske gastronomije Lidiji Kralj, naravno.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Gambori na buzaru s palentom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gambore na buzaru s palentom. – gambori, palenta, kozice, luk, češnjak, koncentrat rajčice, rajčice pelati, bijelo vino, konjak, maslinovo ulje, šećer, peršin, bosiljak, sol i papar, Na vruće maslinovo ulje stavit ćemo luk da se pirja. ; U posebnu posudu na vatru stavit ćemo vodu i maslinovo ulje i sol za palentu. ; Kada se luk poprži dodamo bijelo vino i pelati, začinimo sa soli, paprom i pirjamo. ; U kipuću slanu i nauljenu vodu uz miješanje dodajemo palentu i kuhamo do željene gustoće i stavimo na stranu. ; Umak završavamo tako da dodajemo češnjak i peršin. Također, dodajemo i dva lista bosiljka, pire od rajčice i vode do željene gustoće. Konjak, gambore i očišćene morske kozice dodajemo na kraju. Pustimo samo da kratko prokuha. ; Po želji još malo začinimo. Gotovo jelo serviramo uz kuhanu palentu koju možemo oblikovati po želji.; -</div>
Gambori na buzaru s palentom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gambore na buzaru s palentom.
Gambori su račići koji žive u pijesku rijeke Neretve, a kozice, po izgledu slične, račići su iz mora. Kao što ušće Neretve spaja rijeku i more tako su se i ove slasne životinjice stopile u ovom divnome jelu. Zahvaljujući kraljici hrvatske gastronomije Lidiji Kralj, naravno.
Gambori na buzaru s palentom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gambore na buzaru s palentom. - gambori, palenta, kozice, luk, češnjak, koncentrat rajčice, rajčice pelati, bijelo vino, konjak, maslinovo ulje, šećer, peršin, bosiljak, sol i papar, Na vruće maslinovo ulje stavit ćemo luk da se pirja. ; U posebnu posudu na vatru stavit ćemo vodu i maslinovo ulje i sol za palentu. ; Kada se luk poprži dodamo bijelo vino i pelati, začinimo sa soli, paprom i pirjamo. ; U kipuću slanu i nauljenu vodu uz miješanje dodajemo palentu i kuhamo do željene gustoće i stavimo na stranu. ; Umak završavamo tako da dodajemo češnjak i peršin. Također, dodajemo i dva lista bosiljka, pire od rajčice i vode do željene gustoće. Konjak, gambore i očišćene morske kozice dodajemo na kraju. Pustimo samo da kratko prokuha. ; Po želji još malo začinimo. Gotovo jelo serviramo uz kuhanu palentu koju možemo oblikovati po želji.; -
Upute po koracima:
- Na vruće maslinovo ulje stavit ćemo luk da se pirja.
- U posebnu posudu na vatru stavit ćemo vodu i maslinovo ulje i sol za palentu.
- Kada se luk poprži dodamo bijelo vino i pelati, začinimo sa soli, paprom i pirjamo.
- U kipuću slanu i nauljenu vodu uz miješanje dodajemo palentu i kuhamo do željene gustoće i stavimo na stranu.
- Umak završavamo tako da dodajemo češnjak i peršin. Također, dodajemo i dva lista bosiljka, pire od rajčice i vode do željene gustoće. Konjak, gambore i očišćene morske kozice dodajemo na kraju. Pustimo samo da kratko prokuha.
- Po želji još malo začinimo. Gotovo jelo serviramo uz kuhanu palentu koju možemo oblikovati po želji.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 29 Rating: 4.62 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
gambori na buzaru,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Srdele nadjevene blitvom
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Juha od bundeve s jabukama
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Tuna alla Favignana
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Gratinirane kamenice
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Fina juha s povrćem, tjesteninom i mortadelom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Svinjetina s rezancima i pikantnim umakom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Penne u umaku od tri sira
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)