Gnijezda od puslica sa bobičastim voćem

 • 75 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Ima jaja, nema mesa
Gnijezda od puslica sa bobičastim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gnijezda od puslica sa bobičastim voćem.

Kada goste želite impresionirati laganom, ali izuzetno privlačnom slasticom, probajte im pripremite ovaj desert. U njemu nema masti, žutanjci iz jaja se ne koriste, tako da ne morate brinuti niti o kolesterolu, a jedini grijeh je šećer bez kojeg ionako ne bi bilo puslica.

Gnijezda od puslica sa bobičastim voćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gnijezda od puslica sa bobičastim voćem. - šećer u prahu, jaja, bobičasto voće (miješanog (maline, kupine, ribizla, borovnice)), menta, U zdjeli, mikserom istučemo bjelanjke u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šećera u prahu. Zdjelu premjestimo iznad lonca s lagano kuhajućom vodom i dalje miksamo dok snijeg ne zgusne. ; Dobivenom smjesom punimo vrećicu za istiskivanje te je zavrćemo dok se nadjev ne pojavi na vrhu štrcaljke. ; Na papiru za kolače štrcaljkom istisnemo smjesu u krugove promjera 5 cm, krećući se od sredine u spirali prema van. Također istiskujemo oko ruba u vis da napravimo gnijezdo. ; Švicarski meringue stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 100°C, po prilici 45 minuta. ; U zdjeli izmiješamo bobičasto voće i njime nadjenemo pečene puslice. Sve zajedno posipamo šećerom u prahu, ukrasimo svježim listićima mente i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U zdjeli, mikserom istučemo bjelanjke u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šećera u prahu. Zdjelu premjestimo iznad lonca s lagano kuhajućom vodom i dalje miksamo dok snijeg ne zgusne.
 2. Dobivenom smjesom punimo vrećicu za istiskivanje te je zavrćemo dok se nadjev ne pojavi na vrhu štrcaljke.
 3. Na papiru za kolače štrcaljkom istisnemo smjesu u krugove promjera 5 cm, krećući se od sredine u spirali prema van. Također istiskujemo oko ruba u vis da napravimo gnijezdo.
 4. Švicarski meringue stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 100°C, po prilici 45 minuta.
 5. U zdjeli izmiješamo bobičasto voće i njime nadjenemo pečene puslice. Sve zajedno posipamo šećerom u prahu, ukrasimo svježim listićima mente i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 28
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: