Grah sa slaninom

 • 100 min
 • 6 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Grah sa slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah sa slaninom.

Grah je u našim krajevima, na svu sreću, vrlo popularna namirnica: prepun je minerala i korisnih elemenata. No isto tako sadrži neke spojeve koji otežavaju probavu, pa ga je dobro dugo namakati i kuhati u bar dvije vode. Nakon toga bezbrižno uživajte u ovom ili nekom drugom jelu od graha!

Grah sa slaninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah sa slaninom. - grah, slanina, luk, korijen celera, mrkva, paprika (svježe), lovorov list, feferoni (ljuta), svinjska mast, slatka mljevena paprika, brašno, sol i papar, Grah očistimo operemo i stavimo močiti u hladnu vodu preko noći. ; Namočeni grah ocijedimo i stavimo kuhati u čistu vodu. Kada voda zavrije kuhamo oko deset minuta pa vodu bacimo i uz dodatak lovorovog lista grah stavimo kuhati u novu vodu. ; U drugom loncu na masnoći pirjamo sitno sjeckan luk, na kockice narezanu mrkvu, celerov korijen, svježu crvenu papriku i slaninu. ; Začinimo solju, paprom, mljevenom crvenom paprikom, posipamo brašnom, sve zajedno kratko pirjamo pa podlijemo hladnom vodom stalno miješajući da se ne naprave grudice. ; Obije posude ostavimo na vatri da kuhaju, a kada je grah skoro kuhan (omekšao) ocijedimo ga i prebacimo u lonac sa povrćem. Sve zajedno promiješamo, po potrebi začinimo začinima i ostavimo da lagano krčka još par minuta da se sastojci prožmu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Grah očistimo operemo i stavimo močiti u hladnu vodu preko noći.
 2. Namočeni grah ocijedimo i stavimo kuhati u čistu vodu. Kada voda zavrije kuhamo oko deset minuta pa vodu bacimo i uz dodatak lovorovog lista grah stavimo kuhati u novu vodu.
 3. U drugom loncu na masnoći pirjamo sitno sjeckan luk, na kockice narezanu mrkvu, celerov korijen, svježu crvenu papriku i slaninu.
 4. Začinimo solju, paprom, mljevenom crvenom paprikom, posipamo brašnom, sve zajedno kratko pirjamo pa podlijemo hladnom vodom stalno miješajući da se ne naprave grudice.
 5. Obije posude ostavimo na vatri da kuhaju, a kada je grah skoro kuhan (omekšao) ocijedimo ga i prebacimo u lonac sa povrćem. Sve zajedno promiješamo, po potrebi začinimo začinima i ostavimo da lagano krčka još par minuta da se sastojci prožmu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 88
Rating: 4.11
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: