Grašak s piletinom i noklicama

Grašak s piletinom i noklicama
Grašak s piletinom i noklicama
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
Odlično jelo kad želite ugrijati želudac.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Veliku tavu zagrijte na jakoj vatri. Dodajte maslac i kad počne dobivati smeđu boju, dodajte još luk, mrkvu, češnjak, piletinu i malo soli. Kuhajte povremeno miješajući dok povrće ne počne omekšavati.
  2. Tada dodajte pileći temeljac i 800 ml vode. Poklopite, pričekajte dok ne zavrije, zatim smanjite vatru i neka se krčka 5 minuta.
  3. U posudi sa strane temeljito istucite jaje vilicom, dodajte ulje i soli prema želji. Dodatno istucite, promiješajte i pričekajte minutu ili dvije.
  4. Upotrijebite ili mokre žlice ili mokre ruke da dodate noklice u tavu. Svaki put žlice ili ruke ponovno namočite prije nego što ćete staviti novu noklicu.
  5. Nakon što ste smjestili sve noklice tako da budu razmaknute jedna od druge, poklopite tavu i kuhajte 5 - 10 minuta.
  6. Otklopite posudu, okrenite noklice i dodajte grašak. Poklopite i kuhajte dok okruglice i piletina ne budu skuhani prema vašem ukusu.
  7. Poslužite i posipajte peršinom.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
Facebooktwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: