- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirani file bijele ribe na posteljici od mrkve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani file bijele ribe na posteljici od mrkve.
Pečeni fileti bijele ribe na posteljici od mrkve, a preko njih aromatična zapečena smjesa od krušnih mrvica, peršina, češnjaka, maslinovog ulja, ... Svakako probati!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 600 g
- mrkva, 4
- povrtni temeljac, 500 ml
- naranča, 1
- krušne mrvice, 80 g
- maslac, 50 g
- peršin, 1 vezica
- senf, 1 žličica
- češnjak, 1 režanj
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Filete bijele ribe očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na manje odreske i posolimo, češnjak protisnemo, naranču ocijedimo, a mrkvu očistimo i narežemo ju na kolutiće.
- U tavu stavimo kolutiće mrkve, ulijemo polovicu narančinog soka i povrtnu juhu, posolimo, dodamo maslac, uključimo vatru i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Za to vrijeme u blender stavimo krušne mrvice, dodamo polovicu sjeckanog peršina, senf, protisnuti češnjak, ulijemo preostali narančin sok, 100 ml maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, poklopimo i izradimo smjesu.
- Kuhanu mrkvu malo ocijedimo i rasporedimo ju po dnu vatrostalne posude, preko nje složimo odreske ribljih fileta, nadjenemo ih pripremljenom smjesom od krušnih mrvica, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |