Hladetina od škarpina i kozica

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Niskokalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Hladetina od škarpina i kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od škarpina i kozica.

Radite riblju večeru i ne biste ju htjeli započeti ribljom juhom niti rižotom? Evo sjajnog predjela - ukusnog, originalnog i privlačnog za oko. Škarpina, riba poznata po tome da savršeno oplemenjuje juhe svojim bogatim okusom, kozice, celer i mrkva stopili su se u jedan sasvim novi okus.

Hladetina od škarpina i kozica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od škarpina i kozica. - riba škarpina (u komadu), kozice, celerova stabljika, mrkva, luk, lovorov list, peršin, sol, papar (u zrnu), Ribu očistimo od ljusaka, odstranimo joj glavu (koju ne bacamo) i iznutrice, operemo i filetiramo. ; U lonac ulijemo dvije litre hladne vode, dodamo glavu i repnu peraju škarpine, očišćenu mrkvu, celerovu stabljiku, luk, papar u zrnu, sol, lovorov list i grančicu peršina. ; Kada zavrije, smanjimo vatru i s površine oberemo pjenu. ; Zatim dodamo očišćene repove kozica, pripremljene filete škarpine i kuhamo na laganoj vatri, po prilici 20 minuta.; Zatim izvadimo meso škarpine, kozice, mrkvu i stabljike celera, a preostale sastojke kuhamo na laganoj vatri dok juha na pola ne reducira. ; Kuhano povrće narežemo na jednake komade i zajedno s mesom škarpine i repovima kozica složimo u prikladnu posudu za hladetinu. ; Juhu procijedimo kroz fino sito, ostavimo da se malo ohladi pa njome prelijemo povrće i ribu. Kada se ohladi, hladetinu stavimo u hladnjak da se stvrdne.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Ribu očistimo od ljusaka, odstranimo joj glavu (koju ne bacamo) i iznutrice, operemo i filetiramo.
 2. U lonac ulijemo dvije litre hladne vode, dodamo glavu i repnu peraju škarpine, očišćenu mrkvu, celerovu stabljiku, luk, papar u zrnu, sol, lovorov list i grančicu peršina.
 3. Kada zavrije, smanjimo vatru i s površine oberemo pjenu.
 4. Zatim dodamo očišćene repove kozica, pripremljene filete škarpine i kuhamo na laganoj vatri, po prilici 20 minuta.
 5. Zatim izvadimo meso škarpine, kozice, mrkvu i stabljike celera, a preostale sastojke kuhamo na laganoj vatri dok juha na pola ne reducira.
 6. Kuhano povrće narežemo na jednake komade i zajedno s mesom škarpine i repovima kozica složimo u prikladnu posudu za hladetinu.
 7. Juhu procijedimo kroz fino sito, ostavimo da se malo ohladi pa njome prelijemo povrće i ribu. Kada se ohladi, hladetinu stavimo u hladnjak da se stvrdne.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 3
Rating: 2.33
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: