Jaja u gnijezdu na podlozi od špinata

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Jaja u gnijezdu na podlozi od špinata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jaja u gnijezdu na podlozi od špinata.

Ovo jelo je pravi ispit za zaljubljene. Ukoliko zajedno uspiju napraviti ova gnijezda s jajima na špinatu, spremni su saviti i pravo ljubavno gnijezdo.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očiščeni luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, a tjesteninu stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  2. U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i kada se malo rastopi dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i kratko pržimo dok luk malo ne omekša. Nakon tri, četiri minute prženja dodamo brašno i kratko ga pržimo miješajući, dok ne počne dobijati boju.
  3. Zatim ulijemo povrtnu juhu i pjenjačom miješamo da ne ostanu grudice. Potom dodamo naribani muškatni oraščić i smrznuti špinat, te povremeno miješajući pričekamo da se rastopi, a potom ga kuhamo dalje na laganoj vatri.
  4. Kuhanu tjesteninu ocijedimo, isperemo pod mlazom hladne vode i rasporedimo u male zdjelice, premazane preostalim maslacom, a jaja razbijemo u zasebne zdjelice.
  5. U svakoj zdjelici s tjesteninom napravimo mala udubljenja i u njih stavimo sirova jaja.
  6. Tako pripremljene zdjelice s tjesteninom i jajima premjestimo u vatrostalnu posudu, ulijemo tople vode do polovice visine zdjelica, poklopimo posudu i sve zajedno stavimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20 minuta, a tavu sa špinatom maknemo s vatre.
  7. Pet minuta prije nego izvadimo zdjelice s jajima i tjesteninom, ugrijemo špinat, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i čim zavri maknemo ga s vatre.
  8. Zdjelice s gnijezdima izvadimo iz pećnice i ostavimo da se malo ohlade, a na tanjurima napravimo podloge od špinata.
  9. Gnijezda od tjestenine i jaja izvadimo iz zdjelica, premjestimo na podloge od špinata i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 50
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: