- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha od kestena i poriluka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od kestena i poriluka.
Fina krepka juhica od pečenih kestena i poriluka je kao stvorena za ove prohladne i kišovite jesenske dane.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kesten, 300 g očišćenih, pečenih
- kokošji temeljac, 500 ml
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- maslac, 40 g
- poriluk, 1
- bijelo vino, 125 ml suhog
- med, 30 g
- muškatni oraščić, 1/4 žličice
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Poriluk ošistimo, operemo i narežemo na trakice.
- U tavu, na ugrijani maslac, dodamo narezani poriluk, kestene, začinimo solju i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
- Nakon dvije, tri minute prženja začinimo muškatnim oraščićem, dodamo med, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari.
- Zatim omekšale kestene izgnječimo kuhačom, ulijemo juhu i kuhamo dalje.
- Nakon 5-6 minuta kuhanja, štapnim mikserom izmiksamo sastojke, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i ostavimo da zavri.
- Gotovu juhu stavimo u duboke tanjure, začinimo bijelim paprom, ukrasimo žlicom kiselog vrhnja, i sjeckanim peršinom te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |