- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Juha od leće s rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od leće s rajčicama.
Zdrava i lagana juha, lijepih boja i još boljeg okusa, zadovoljiti će okusne pupoljke i kod onih najizbirljivih, stoga ne gubite vrijeme.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pelati rajčice, 450 g
- leća, 175 g crvene
- luk, 1 glavica
- celerova stabljika, 2
- povrtni temeljac, 900 ml
- mješavina mediteranskih trava, 1 žličica
- kopar, 2 grančice
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk i stabljiku celera nasjeckamo, a pelat rajčice malo usitnimo.
- U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 5-6 minuta dodamo leću, promiješamo i pržimo 1 minutu kako bi leća upila dio masnoće.
- Zatim dodamo mediteranske začine, pelat rajčice, natrgamo grančicu kopra, ulijemo juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
- Gotovu juhu začinimo solju i paprom, promiješamo, rasporedimo u tanjure, ukrasimo preostalim koprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |