- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Juha s krumpirom, rukolom i kruhom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s krumpirom, rukolom i kruhom. – krumpir, povrtni temeljac, kruh ((ciabatta)), rukola, češnjak, peperoncini, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Krumpir očistimo, ogulimo i narežemo na ploške debljine pola centimetra, peperoncino izmrvimo, a češnjak nasjeckamo. ; U lonac stavimo ploške krumpira, ulijemo povrtnu juhu i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelicu stavimo sjeckani češnjak, dodamo mrvljeni peperoncino, ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja, promiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu. ; Nakon 20-ak minutra kuhanja u lonac s krumpirom dodamo rukolu, promiješamo i lonac maknemo s vatre. ; Zatim u zdjelice stavimo malo juhe s krumpirom i rukolom, potom po dvije kriške kruha, ponovo juhu s krumpirom i rukolom, na kraju pokapamo mješavinom maslinovog ulja, češnjaka i peperoncina te poslužimo.
; – Pretpostavlja se da hrvatski naziv krumpir, potječe najvjerojatnije od Švaba, kako su zvali Nijemce, koji se su doselili u Hrvatsku za vrijeme Marije Terezije. Većina njemačkih emigranata je bila iz pokrajine Švabske gdje se koristi riječ grombir (Grombiera). No to je ipak samo pretpostavka, a činjenica je da je ova juha izuzetna!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juha s krumpirom, rukolom i kruhom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s krumpirom, rukolom i kruhom. – krumpir, povrtni temeljac, kruh ((ciabatta)), rukola, češnjak, peperoncini, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Krumpir očistimo, ogulimo i narežemo na ploške debljine pola centimetra, peperoncino izmrvimo, a češnjak nasjeckamo. ; U lonac stavimo ploške krumpira, ulijemo povrtnu juhu i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelicu stavimo sjeckani češnjak, dodamo mrvljeni peperoncino, ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja, promiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu. ; Nakon 20-ak minutra kuhanja u lonac s krumpirom dodamo rukolu, promiješamo i lonac maknemo s vatre. ; Zatim u zdjelice stavimo malo juhe s krumpirom i rukolom, potom po dvije kriške kruha, ponovo juhu s krumpirom i rukolom, na kraju pokapamo mješavinom maslinovog ulja, češnjaka i peperoncina te poslužimo.
; -</div>
Juha s krumpirom, rukolom i kruhom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s krumpirom, rukolom i kruhom.
Pretpostavlja se da hrvatski naziv krumpir, potječe najvjerojatnije od Švaba, kako su zvali Nijemce, koji se su doselili u Hrvatsku za vrijeme Marije Terezije. Većina njemačkih emigranata je bila iz pokrajine Švabske gdje se koristi riječ grombir (Grombiera). No to je ipak samo pretpostavka, a činjenica je da je ova juha izuzetna!
Juha s krumpirom, rukolom i kruhom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s krumpirom, rukolom i kruhom. - krumpir, povrtni temeljac, kruh ((ciabatta)), rukola, češnjak, peperoncini, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Krumpir očistimo, ogulimo i narežemo na ploške debljine pola centimetra, peperoncino izmrvimo, a češnjak nasjeckamo. ; U lonac stavimo ploške krumpira, ulijemo povrtnu juhu i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelicu stavimo sjeckani češnjak, dodamo mrvljeni peperoncino, ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja, promiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu. ; Nakon 20-ak minutra kuhanja u lonac s krumpirom dodamo rukolu, promiješamo i lonac maknemo s vatre. ; Zatim u zdjelice stavimo malo juhe s krumpirom i rukolom, potom po dvije kriške kruha, ponovo juhu s krumpirom i rukolom, na kraju pokapamo mješavinom maslinovog ulja, češnjaka i peperoncina te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Krumpir očistimo, ogulimo i narežemo na ploške debljine pola centimetra, peperoncino izmrvimo, a češnjak nasjeckamo.
- U lonac stavimo ploške krumpira, ulijemo povrtnu juhu i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme u zdjelicu stavimo sjeckani češnjak, dodamo mrvljeni peperoncino, ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja, promiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu.
- Nakon 20-ak minutra kuhanja u lonac s krumpirom dodamo rukolu, promiješamo i lonac maknemo s vatre.
- Zatim u zdjelice stavimo malo juhe s krumpirom i rukolom, potom po dvije kriške kruha, ponovo juhu s krumpirom i rukolom, na kraju pokapamo mješavinom maslinovog ulja, češnjaka i peperoncina te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 45
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|