- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Junetina s bundevom i tikvicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu s bundevama i tikvicom.
Azijska kuhinja je poznata po kombiniranju različitih namirnica poput raznih vrsta mesa i povrća. Pogledajte kako su se u to kombiniranje uklopile bundeve i tikvice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneći file, 400 g
- hokkaido bundeva, 200 g
- tikvice, 2
- luk, 1 glavica ljubičasti
- bijeli vinski ocat, 100 ml
- med, 20 g od bagrema
- sojin umak, 1 žlica
- češnjak, 2 režnja
- mljevena ljuta paprika, 1 žličica
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Juneći file narežemo na trakice, tikvice i bundevu na prutiće, luk na kockice, a češnjak protisnemo.
- U tavu, na dvije žlice ugrijanog ulja, dodamo luk, protisnuti češnjak, prutiće bundeve, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok povrće malo ne omekša.
- Nakon 5 minuta dodamo prutiće tikvica, mljevenu papriku, med, promiješamo i pržimo dalje još 5 minuta.
- Zatim povrće izvadimo, a na masnoću od prženja dodamo narezano meso i pržimo ga sa svih strana 3-4 minute.
- Potom preko mesa prelijemo vinski ocat i sojin umak, vratimo povrće, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |