- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Junetina s bundevom i tikvicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu s bundevama i tikvicom. – juneći file, hokkaido bundeva, tikvice, luk (ljubičasti), bijeli vinski ocat, med (od bagrema), sojin umak, češnjak, mljevena ljuta paprika, ulje, Juneći file narežemo na trakice, tikvice i bundevu na prutiće, luk na kockice, a češnjak protisnemo. ; U tavu, na dvije žlice ugrijanog ulja, dodamo luk, protisnuti češnjak, prutiće bundeve, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Nakon 5 minuta dodamo prutiće tikvica, mljevenu papriku, med, promiješamo i pržimo dalje još 5 minuta. ; Zatim povrće izvadimo, a na masnoću od prženja dodamo narezano meso i pržimo ga sa svih strana 3-4 minute. ; Potom preko mesa prelijemo vinski ocat i sojin umak, vratimo povrće, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
; – Azijska kuhinja je poznata po kombiniranju različitih namirnica poput raznih vrsta mesa i povrća. Pogledajte kako su se u to kombiniranje uklopile bundeve i tikvice.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Junetina s bundevom i tikvicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu s bundevama i tikvicom. – juneći file, hokkaido bundeva, tikvice, luk (ljubičasti), bijeli vinski ocat, med (od bagrema), sojin umak, češnjak, mljevena ljuta paprika, ulje, Juneći file narežemo na trakice, tikvice i bundevu na prutiće, luk na kockice, a češnjak protisnemo. ; U tavu, na dvije žlice ugrijanog ulja, dodamo luk, protisnuti češnjak, prutiće bundeve, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Nakon 5 minuta dodamo prutiće tikvica, mljevenu papriku, med, promiješamo i pržimo dalje još 5 minuta. ; Zatim povrće izvadimo, a na masnoću od prženja dodamo narezano meso i pržimo ga sa svih strana 3-4 minute. ; Potom preko mesa prelijemo vinski ocat i sojin umak, vratimo povrće, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
; -</div>
Junetina s bundevom i tikvicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu s bundevama i tikvicom.
Azijska kuhinja je poznata po kombiniranju različitih namirnica poput raznih vrsta mesa i povrća. Pogledajte kako su se u to kombiniranje uklopile bundeve i tikvice.
Junetina s bundevom i tikvicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu s bundevama i tikvicom. - juneći file, hokkaido bundeva, tikvice, luk (ljubičasti), bijeli vinski ocat, med (od bagrema), sojin umak, češnjak, mljevena ljuta paprika, ulje, Juneći file narežemo na trakice, tikvice i bundevu na prutiće, luk na kockice, a češnjak protisnemo. ; U tavu, na dvije žlice ugrijanog ulja, dodamo luk, protisnuti češnjak, prutiće bundeve, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Nakon 5 minuta dodamo prutiće tikvica, mljevenu papriku, med, promiješamo i pržimo dalje još 5 minuta. ; Zatim povrće izvadimo, a na masnoću od prženja dodamo narezano meso i pržimo ga sa svih strana 3-4 minute. ; Potom preko mesa prelijemo vinski ocat i sojin umak, vratimo povrće, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Juneći file narežemo na trakice, tikvice i bundevu na prutiće, luk na kockice, a češnjak protisnemo.
- U tavu, na dvije žlice ugrijanog ulja, dodamo luk, protisnuti češnjak, prutiće bundeve, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok povrće malo ne omekša.
- Nakon 5 minuta dodamo prutiće tikvica, mljevenu papriku, med, promiješamo i pržimo dalje još 5 minuta.
- Zatim povrće izvadimo, a na masnoću od prženja dodamo narezano meso i pržimo ga sa svih strana 3-4 minute.
- Potom preko mesa prelijemo vinski ocat i sojin umak, vratimo povrće, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|