- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Junetina u crnom vinu s vrganjima, sušenim šljivama i palentom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu u crnom vinu s vrganjima, sušenim šljivama i palentom. – juneći file, hokkaido bundeva, široki rezanci, panceta, maslac, sir camembert, ulje, Luk i mrkvu očistimo i nasjeckamo. ; U zagrijani lonac iznad vatre ulijemo malo ulja, na ulje stavimo sjeckani luk i mrkvu, posolimo i preko svega protisnemo režnjeve češnjaka. Odmah zatim sastojke izmiješamo i ravnomjerno rasporedimo po loncu.; Sada prerežemo juneće odreske, ako su preveliki i uvaljamo ih u brašno. Odmah zatim ih slažemo preko povrća, dolijemo nekoliko kapi vode, poklopimo lonac i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta odreske okrenemo na drugu stranu, ulijemo crno vino, nježno izmiješamo, poklopimo i na laganoj vatri i dalje kuhamo podlijevajući povrtnom juhom. ; Nakon 45 minuta preko mesa stavimo vrganje, dodamo suhe otkoštene šljive, posudu ponovno poklopimo i kuhamo dalje.; Nakon sat i pol vremena možemo ugasiti vatru i junetinu poslužiti uz palentu kuhanu na povrtnom temeljcu.
; –
Junetina u crnom vinu s vrganjima, sušenim šljivama i palentom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu u crnom vinu s vrganjima, sušenim šljivama i palentom.
Upute po koracima:
- Luk i mrkvu očistimo i nasjeckamo.
- U zagrijani lonac iznad vatre ulijemo malo ulja, na ulje stavimo sjeckani luk i mrkvu, posolimo i preko svega protisnemo režnjeve češnjaka. Odmah zatim sastojke izmiješamo i ravnomjerno rasporedimo po loncu.
- Sada prerežemo juneće odreske, ako su preveliki i uvaljamo ih u brašno. Odmah zatim ih slažemo preko povrća, dolijemo nekoliko kapi vode, poklopimo lonac i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri.
- Nakon 15-ak minuta odreske okrenemo na drugu stranu, ulijemo crno vino, nježno izmiješamo, poklopimo i na laganoj vatri i dalje kuhamo podlijevajući povrtnom juhom.
- Nakon 45 minuta preko mesa stavimo vrganje, dodamo suhe otkoštene šljive, posudu ponovno poklopimo i kuhamo dalje.
- Nakon sat i pol vremena možemo ugasiti vatru i junetinu poslužiti uz palentu kuhanu na povrtnom temeljcu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 46
Rating: 4.67
You: 1
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:100minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
Junetina Sa Suvim Šljivama I Jabukama, junetinau teci,
Jela koja su danas popularna:
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
130 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Buhtle s pekmezom od šljiva
Votes: 48
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
110 min
Almo Čatlak
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Moules frites - dagnje s pomfritom na belgijski način
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Juha s crnim vinom
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)