Kaiserschmarrn – Carski drobljenac

 • 45 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Kaiserschmarrn - Carski drobljenac
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kaiserschmarrn - carski drobljenac.

Carski drobljenac? Pa je li to samo jedna debela izlomljena palačinka? Nikako. Ime ovog jednostavnog austrijskog jela je Kaiserschmarrn, a koliko se razlikuje od palačinke saznati ćete samo ako ga probate. Nikako ne štedite na preljevu i šećeru u prahu!

Kaiserschmarrn - Carski drobljenac - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kaiserschmarrn - carski drobljenac. - jaje, grožðice, rum, mlijeko, šećer, vanilin šećer, brašno, maslac, bademi (u listićima), sol, šećer u prahu, U zdjelicu stavimo grožđice, prelijemo rumom i ostavimo da se moče pola sata. ; U dvije zasebne zdjele odvojimo žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, a u zdjelu sa žutanjcima ulijemo mlijeko, dodamo šećer, vanilin šećer, prstohvat soli, te dobro izmiješamo pjenjačom ili ručnim mikserom. ; Zatim, uz stalno miješanje, postepeno dodajemo brašno dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Potom u smjesu, nježno umiješamo, snijeg od bjelanjaka. ; U tavu, na rastopljeni maslac, dodamo ocijeđene grožđice, smjesu za drobljenac, posipamo listićima badema, te ostavimo da se smjesa zapeče s donje strane. ; Zatim pomoću dvije kuhače okrenemo smjesu, usitnimo je i pečemo, povremeno miješajući, do zlatno žute boje. ; Gotov drobljenac poslužimo na tanjure i izdašno posipamo šećerom u prahu. ; Uz carski drobljenac izvrsno prija džem od šljiva, razni gusti kompoti i slično.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U zdjelicu stavimo grožđice, prelijemo rumom i ostavimo da se moče pola sata.
 2. U dvije zasebne zdjele odvojimo žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, a u zdjelu sa žutanjcima ulijemo mlijeko, dodamo šećer, vanilin šećer, prstohvat soli, te dobro izmiješamo pjenjačom ili ručnim mikserom.
 3. Zatim, uz stalno miješanje, postepeno dodajemo brašno dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Potom u smjesu, nježno umiješamo, snijeg od bjelanjaka.
 4. U tavu, na rastopljeni maslac, dodamo ocijeđene grožđice, smjesu za drobljenac, posipamo listićima badema, te ostavimo da se smjesa zapeče s donje strane.
 5. Zatim pomoću dvije kuhače okrenemo smjesu, usitnimo je i pečemo, povremeno miješajući, do zlatno žute boje.
 6. Gotov drobljenac poslužimo na tanjure i izdašno posipamo šećerom u prahu.
 7. Uz carski drobljenac izvrsno prija džem od šljiva, razni gusti kompoti i slično.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 29
Rating: 4.66
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: