Kamenice na tri načina

 • 30 min
 • 4 porcije
 • Niskokalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Kamenice na tri načina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svježe kamenice, gratinirane kamenice te kamenice omotane pršutom.

Ako niste znali, kamenice su zauzele prvo mjesto na listi afrodizijaka. Obično se jedu sirove i moraju biti apsolutno svježe. A kakvi vas još novi okusi očekuju kada ih se omota u pršut i gratinira, možete probati ako spremite ovo luksuzno jelo.

Kamenice na tri načina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svježe kamenice, gratinirane kamenice te kamenice omotane pršutom. - kamenice (svježih), limun, pršut, jaje, glatko brašno, kukuruzno brašno, zelena salata, maslinovo ulje, sol i papar, Za umak ugrijemo malo maslinovog ulja na tavi, dodamo glatko brašno, zalijemo sa mlijekom, dodamo sol i papar i miješamo. ; Kada se umak zgusne dodamo jedno cijelo jaje i sve zajedno izmiješamo i stavimo na stranu, a se ohladi. ; Sada otvaramo kamenice (specijalnim ili ako ga nemate običnim kuhinjskim malim nožem). ; 1/3 očišćenog mesa kamenica umotamo u po jednu fetu pršuta i probodemo čačkalicom da se kod pečenja ne otvara. ; Drugi dio kamenica pripremiti ćemo za gratiniranje. Prije pripremljen umak stavljamo na meso u dubljoj strani školjke i posipavamo sa sirom. Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, 5 minuta, na 200 stupnjeva. ; Na posebnoj tavici na laganoj vatri bez ulja pržimo kamenice koje smo prethodno umotali u pršut. ; Na jedan tanjur servirati ćemo naše kamenice, one sirove, pečene omotane sa pršutom i gratinirane.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Za umak ugrijemo malo maslinovog ulja na tavi, dodamo glatko brašno, zalijemo sa mlijekom, dodamo sol i papar i miješamo.
 2. Kada se umak zgusne dodamo jedno cijelo jaje i sve zajedno izmiješamo i stavimo na stranu, a se ohladi.
 3. Sada otvaramo kamenice (specijalnim ili ako ga nemate običnim kuhinjskim malim nožem).
 4. 1/3 očišćenog mesa kamenica umotamo u po jednu fetu pršuta i probodemo čačkalicom da se kod pečenja ne otvara.
 5. Drugi dio kamenica pripremiti ćemo za gratiniranje. Prije pripremljen umak stavljamo na meso u dubljoj strani školjke i posipavamo sa sirom. Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, 5 minuta, na 200 stupnjeva.
 6. Na posebnoj tavici na laganoj vatri bez ulja pržimo kamenice koje smo prethodno umotali u pršut.
 7. Na jedan tanjur servirati ćemo naše kamenice, one sirove, pečene omotane sa pršutom i gratinirane.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 28
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: