Brze i fine kiflice uvijek su dobrodošle na svakom stolu, a lako i brzo se naprave!
Kiflice – U našem receptu saznajte kako pripremiti kiflice. – brašno, šećer, sol, prašak za pecivo, vanilin šećer, kvasac (suhi ili svježi), mlijeko, voda (topla), jaje, žumanjak, ulje, Prvo ugrijte malo mlijeka (malo manje od pola šalice) da bude toplo i dodajte pola žličice šećera i kvasac. Miješajte sve dok se kvasac ne otopi i ostavite 5-10 minuta dok se kvasac ne digne. ; U posudu stavite brašno, šećer, sol, prašak za pecivo i vanilin šećer. Sve pomiješajte i dodajte jaje, žumanjak, ulje, uzdignuti kvasac i ulijte mlijeko, a vodu dodajte po potrebi. ; Mijesite sve dok ne dobijete fino i meko tijesto. Brašno dodajte po potrebi. Ostavite tijesto da se diže oko pola sata na toplom mjestu. ; Kada se tijesto digne razdvojite ga na dva, tri dijela i razvaljajte u oblik kruga i režite u oblik trokuta. Te trokute motajte u kiflice. ; Premaz za kiflice pripremite na način da u zdjelici razbijete jaje s malo mlijeka i sve izmućkate zajedno. ; U tepsiju stavite papir za pečenje i kiflice stavljate u nju te premažite kiflice premazom pomoću gumenog kista. ; Stavite tepsiju u pećnicu na 180°C i pecite oko 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade. ; –
Prvo ugrijte malo mlijeka (malo manje od pola šalice) da bude toplo i dodajte pola žličice šećera i kvasac. Miješajte sve dok se kvasac ne otopi i ostavite 5-10 minuta dok se kvasac ne digne.
U posudu stavite brašno, šećer, sol, prašak za pecivo i vanilin šećer. Sve pomiješajte i dodajte jaje, žumanjak, ulje, uzdignuti kvasac i ulijte mlijeko, a vodu dodajte po potrebi.
Mijesite sve dok ne dobijete fino i meko tijesto. Brašno dodajte po potrebi. Ostavite tijesto da se diže oko pola sata na toplom mjestu.
Kada se tijesto digne razdvojite ga na dva, tri dijela i razvaljajte u oblik kruga i režite u oblik trokuta. Te trokute motajte u kiflice.
Premaz za kiflice pripremite na način da u zdjelici razbijete jaje s malo mlijeka i sve izmućkate zajedno.
U tepsiju stavite papir za pečenje i kiflice stavljate u nju te premažite kiflice premazom pomoću gumenog kista.
Stavite tepsiju u pećnicu na 180°C i pecite oko 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
kiflice, brzi zalogaji za goste, slane kiflice od prhkog tijesta crochef, sitni zalogaji, recept za mirine roscice, recept za kiflice, kiflice sa sunkom i sirom fini recepti, kiflice recept brzo i fino, kiflice fini recepti, brzo i fino kiflice lidija kralj,
Jela koja su danas popularna:
Kukuruzni kruh s maslinama i tartufima
1
2
3
4
5
Votes: 46
Rating: 4.85
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Junetina sa shiitake gljivama na tajlandski način
1
2
3
4
5
Votes: 46
Rating: 4.85
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Piletina na tajlandski način
1
2
3
4
5
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Složenac na pari s jajima, slaninom, palentom i suhim rajčicama
1
2
3
4
5
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Bakalar s kupusom i lukom iz pećnice
1
2
3
4
5
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
65 min
Almo Čatlak
Toscanska juha sa zapečenim kruhom
1
2
3
4
5
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Brancin s crnim maslinama iz pećnice
1
2
3
4
5
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
1
2
3
4
5
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Juneći odresci sa zapečenim šparogama i pestom genoveseom
1
2
3
4
5
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
1
2
3
4
5
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Burgeri od kvinoje i bulgura
1
2
3
4
5
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Tjestenina s hummusom i mladim lukom na pikantan način