Kofte u pikantnom umaku

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Kofte u pikantnom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kofte u pikantnom umaku.

Kofta je naziv za okruglicu od mljevenog ili kosanog mesa, koji se koristi u zemljama Bliskog Istoka i Južne Azije. No taj se naziv može koristiti i u našim kuhinjama, ako naučimo pripremati ovo ukusno jelo.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, 500 ml vode uzavrimo, u jednu zdjelicu razbijemo dva cijela jaja, a u drugu odvojimo dva žumanjka i umutimo ih.
  2. U ugrijani lonac stavimo maslac, ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo dok ne omekša.
  3. Zatim dodamo rižu i kratko ju pržimo, stalno miješajući, da upije dio masnoće.
  4. Potom ulijemo 500 ml vruće vode, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. Za to vrijeme u zdjelu s mljevenim mesom dodamo dva cijela jaja, mrvljeni korijander i kumin, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu.
  5. Zatim zdjelu pokrijemo tanjurom i stavimo na stranu da se sastojci prožmu.
  6. Nakon 10-15 minuta kuhanja (ovisno o vrsti riže) rižu maknemo s vatre i pričekamo da se malo ohladi. Potom rižu dodamo u zdjelu s mesnom smjesom i dobro izmiješamo sastojke.
  7. Od dobivene mješavine oblikujemo spljoštene odreske i stavimo ih na stranu.
  8. Zatim odreske umočimo sa svih strana u umućene žumanjke, ocijedimo ih i stavimo pržiti u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja. Nakon 5-6 minuta odreske okrenemo i pržimo ih još toliko.
  9. Tavu maknemo s vatre, a gotove odreske rasporedimo na tanjure.
  10. Potom u tavu, na masnoću od prženja, dodamo curry prah, mljeveni čili i đumbir u prahu, promiješamo pjenjačom, ulijemo jogurt i sve zajedno dobro izmiješamo.
  11. Dobivenim umakom prelijemo odreske i jelo poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 54
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: