- Fina Malinić
- 120 min
- 12 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kolač od maka – U našem receptu saznajte kako pripremiti kolač od maka. – mak ((sjemenke)), brašno, prašak za pecivo, sol, maslac ((omekšali)), šećer, jaje, ekstrakt vanilije, ekstrakt badema, šećer u prahu, U maloj tavi zakuhajte pola šalice vode, a zatim maknite s plamena. Dodajte sjemenke maka, poklopite i pustite da odstoji 1 sat.; Sjemenke zatim ubacite u mikser i lagano sameljite.; Zagrijte pećnicu na 175°C. Lagano nauljite i pobrašnite četvrtasti lim za pečenje (cca 20×20 cm).; U srednje velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj, velikoj zdjeli električnim mikserom pomiješajte omekšali maslac i šećer (miješajte oko 3 minute na srednjoj brzini).; Dodajte sjemenke maka i nastavite miješati na srednjoj brzini dok se sastojci potpuno ne povežu. Dodajte jedno po jedno jaje (uz neprestano miješanje), a zatim i ekstrakte vanilije i badema.; Na kraju, drvenom žlicom dodajte smjesu s brašnom i promiješajte dok se sastojci ne povežu.; Tijesto prebacite u prethodno pripremljeni lim za pečenje i pecite oko 45 minuta (dok se ne pojavi zlatna boja).; Pričekajte 10-ak minuta, a zatim kolač zatim izvadite iz lima i ostavite da se potpuno ohladi (oko 2 sata).; Ukrasite šećerom u prahu, izrežite i servirajte.; –
Kolač od maka
Popularnost: |
Votes: 7
Rating: 4.29
You:
Rate this recipe! |
U našem receptu saznajte kako pripremiti kolač od maka.
Upute po koracima:
- U maloj tavi zakuhajte pola šalice vode, a zatim maknite s plamena. Dodajte sjemenke maka, poklopite i pustite da odstoji 1 sat.
- Sjemenke zatim ubacite u mikser i lagano sameljite.
- Zagrijte pećnicu na 175°C. Lagano nauljite i pobrašnite četvrtasti lim za pečenje (cca 20x20 cm).
- U srednje velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj, velikoj zdjeli električnim mikserom pomiješajte omekšali maslac i šećer (miješajte oko 3 minute na srednjoj brzini).
- Dodajte sjemenke maka i nastavite miješati na srednjoj brzini dok se sastojci potpuno ne povežu. Dodajte jedno po jedno jaje (uz neprestano miješanje), a zatim i ekstrakte vanilije i badema.
- Na kraju, drvenom žlicom dodajte smjesu s brašnom i promiješajte dok se sastojci ne povežu.
- Tijesto prebacite u prethodno pripremljeni lim za pečenje i pecite oko 45 minuta (dok se ne pojavi zlatna boja).
- Pričekajte 10-ak minuta, a zatim kolač zatim izvadite iz lima i ostavite da se potpuno ohladi (oko 2 sata).
- Ukrasite šećerom u prahu, izrežite i servirajte.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 7
Rating: 4.29
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:120minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
kolac od maka,
Jela koja su danas popularna:
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
130 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Buhtle s pekmezom od šljiva
Votes: 48
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
110 min
Almo Čatlak
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Pileća krilca s grilla u pikantnom umaku
Votes: 53
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Nabujak od mljevenog mesa i krumpira
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)