- Almo Čatlak
- 70 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kolač sa svježim kravljim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač sa svježim kravljim sirom.
Osim s vrhnjem, svježi kravlji sir možemo pomiješati i s nekim drugim sastojcima i dobiti odličan slatki kolač, baš za prste polizati!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svježi kravlji sir, 350 g
- prhko tijesto, 250 g svježeg
- jaja, 4
- šećer, 150 g
- maslac, 100 g rastopljenog
- oštro brašno, 60 g
- kandirano voće, 50 g (miješanog)
- grožđice, 40 g
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Bijelanjke odvojimo od žumanjaka, a kalup za kolače obložimo prhkim tijestom.
- Višak tijesta preko ruba kalupa odstranimo, dno izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. Za to vrijeme od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg.
- Svježi kravlji sir propasiramo u zdjelu, dodamo žumanjke, šećer, rastopljeni maslac i dobro promiješamo sastojke.
- Zatim prosijemo brašno preko snijega od bjelanjaka i dobro izmiješamo.
- Dobivenu mješavinu premjestimo u zdjelu s kravljim sirom, dodamo kandirano voće i grožđice te sve zajedno dobro promiješamo.
- Dobivenu smjesu prelijemo preko tijesta do ruba i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 45 minuta.
- Pečeni kolač izvadimo i pričekamo da se ohladi, zatim ga posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |