- Almo Čatlak
- 70 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kolač sa svježim kravljim sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač sa svježim kravljim sirom. – svježi kravlji sir, prhko tijesto (svježeg), jaje, šećer, maslac (rastopljenog), oštro brašno, kandirano voće ((miješanog)), grožđice, šećer u prahu, Bijelanjke odvojimo od žumanjaka, a kalup za kolače obložimo prhkim tijestom. ; Višak tijesta preko ruba kalupa odstranimo, dno izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. Za to vrijeme od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg. ; Svježi kravlji sir propasiramo u zdjelu, dodamo žumanjke, šećer, rastopljeni maslac i dobro promiješamo sastojke. ; Zatim prosijemo brašno preko snijega od bjelanjaka i dobro izmiješamo. ; Dobivenu mješavinu premjestimo u zdjelu s kravljim sirom, dodamo kandirano voće i grožđice te sve zajedno dobro promiješamo. ; Dobivenu smjesu prelijemo preko tijesta do ruba i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 45 minuta. ; Pečeni kolač izvadimo i pričekamo da se ohladi, zatim ga posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; – Osim s vrhnjem, svježi kravlji sir možemo pomiješati i s nekim drugim sastojcima i dobiti odličan slatki kolač, baš za prste polizati!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Kolač sa svježim kravljim sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač sa svježim kravljim sirom. – svježi kravlji sir, prhko tijesto (svježeg), jaje, šećer, maslac (rastopljenog), oštro brašno, kandirano voće ((miješanog)), grožðice, šećer u prahu, Bijelanjke odvojimo od žumanjaka, a kalup za kolače obložimo prhkim tijestom. ; Višak tijesta preko ruba kalupa odstranimo, dno izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. Za to vrijeme od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg. ; Svježi kravlji sir propasiramo u zdjelu, dodamo žumanjke, šećer, rastopljeni maslac i dobro promiješamo sastojke. ; Zatim prosijemo brašno preko snijega od bjelanjaka i dobro izmiješamo. ; Dobivenu mješavinu premjestimo u zdjelu s kravljim sirom, dodamo kandirano voće i grožđice te sve zajedno dobro promiješamo. ; Dobivenu smjesu prelijemo preko tijesta do ruba i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 45 minuta. ; Pečeni kolač izvadimo i pričekamo da se ohladi, zatim ga posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -</div>
Kolač sa svježim kravljim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač sa svježim kravljim sirom.
Osim s vrhnjem, svježi kravlji sir možemo pomiješati i s nekim drugim sastojcima i dobiti odličan slatki kolač, baš za prste polizati!
Kolač sa svježim kravljim sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač sa svježim kravljim sirom. - svježi kravlji sir, prhko tijesto (svježeg), jaje, šećer, maslac (rastopljenog), oštro brašno, kandirano voće ((miješanog)), grožðice, šećer u prahu, Bijelanjke odvojimo od žumanjaka, a kalup za kolače obložimo prhkim tijestom. ; Višak tijesta preko ruba kalupa odstranimo, dno izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. Za to vrijeme od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg. ; Svježi kravlji sir propasiramo u zdjelu, dodamo žumanjke, šećer, rastopljeni maslac i dobro promiješamo sastojke. ; Zatim prosijemo brašno preko snijega od bjelanjaka i dobro izmiješamo. ; Dobivenu mješavinu premjestimo u zdjelu s kravljim sirom, dodamo kandirano voće i grožđice te sve zajedno dobro promiješamo. ; Dobivenu smjesu prelijemo preko tijesta do ruba i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 45 minuta. ; Pečeni kolač izvadimo i pričekamo da se ohladi, zatim ga posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Bijelanjke odvojimo od žumanjaka, a kalup za kolače obložimo prhkim tijestom.
- Višak tijesta preko ruba kalupa odstranimo, dno izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. Za to vrijeme od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg.
- Svježi kravlji sir propasiramo u zdjelu, dodamo žumanjke, šećer, rastopljeni maslac i dobro promiješamo sastojke.
- Zatim prosijemo brašno preko snijega od bjelanjaka i dobro izmiješamo.
- Dobivenu mješavinu premjestimo u zdjelu s kravljim sirom, dodamo kandirano voće i grožđice te sve zajedno dobro promiješamo.
- Dobivenu smjesu prelijemo preko tijesta do ruba i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 45 minuta.
- Pečeni kolač izvadimo i pričekamo da se ohladi, zatim ga posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 50 Rating: 4.72 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:70minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
kolac sa sirom, Kolač SA Svježim Sirom, kolaci sa svjezim sirom, kolac sa sirom recept, lijevana pita sa svježim sirom,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Srdele nadjevene blitvom
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pečeno-kuhana juneća rebra iz pećnice s pikantnim umakom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
210 min
Almo Čatlak
Sipice iz padele (tave)
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Hot dog u slatko-kiselom umaku
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Tjestenina sa sušenim rajčicama, rukolom i bosiljkom
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Shiitake gljive sa svježim zelenim rezancima
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Fileti grdobine u panceti
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Pašteta od guščje jetre
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)