Kolačići s jagodama

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Kolačići s jagodama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće s jagodama.

Ukusni kolačići slični muffinima izmamiti će osmijeh na lice svakome, pa čak i onima najljućima, a jesu li za to zaslužne jagode, provjerite sami.

Kolačići s jagodama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće s jagodama. - jagode, brašno, jogurt, jaje, maslac (rastopljenog), smeđi šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, Prije svega u kalupe za muffine umetnemo papirnate kalupe za kolačiće, a jagode očistimo i narežemo na kockice. ; U zdjelu s brašnom dodamo prašak za pecivo i promiješamo, a jaja razbijemo u zasebnu zdjelu i umutimo ih. ; Zatim u zdjelu s jajima dodamo smeđi i vanilin šećer, dobro promiješamo, te stalno miješajući polako ulijemo rastopljeni maslac i jogurt. Kada smjesa postane jednolična, uz stalno miješanje, postupno dodajemo mješavinu brašna i praška za pecivo. ; Nakon što iz smjese nestanu grudice, dodamo dvije trećine kockica jagoda i nježno promiješamo. ; Dobivenu smjesu rasporedimo u papirnate kalupe do polovice, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 25 minuta. ; Gotove kolačiće izvadimo iz pećnice, ostavimo ih da se malo ohlade, potom ih ukrasimo s malo šlaga, preostalim kockicama jagoda i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega u kalupe za muffine umetnemo papirnate kalupe za kolačiće, a jagode očistimo i narežemo na kockice.
 2. U zdjelu s brašnom dodamo prašak za pecivo i promiješamo, a jaja razbijemo u zasebnu zdjelu i umutimo ih.
 3. Zatim u zdjelu s jajima dodamo smeđi i vanilin šećer, dobro promiješamo, te stalno miješajući polako ulijemo rastopljeni maslac i jogurt. Kada smjesa postane jednolična, uz stalno miješanje, postupno dodajemo mješavinu brašna i praška za pecivo.
 4. Nakon što iz smjese nestanu grudice, dodamo dvije trećine kockica jagoda i nježno promiješamo.
 5. Dobivenu smjesu rasporedimo u papirnate kalupe do polovice, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 25 minuta.
 6. Gotove kolačiće izvadimo iz pećnice, ostavimo ih da se malo ohlade, potom ih ukrasimo s malo šlaga, preostalim kockicama jagoda i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 51
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: