Kraljevska bajadera – recept

  • 90 min
  • 10 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Bajadera
Kraljevska bajadera - recept
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
Prvi sloj
  1. U manji lončić staviti vodu i šećer da se kuhaju oko 3 min. Potom ubaciti maslac i pričekati dok se u potpunosti ne otopi. Uklonite lončić sa štednjaka i u smjesu umiješajte čokoladu dok se ne rastopi.
  2. Kad se čokolada otopila, dodajte mljevene orahe i miješajte dok se smjesa ne poveže. Nakon što se smjesa malo ohladi, uzmite manji lim za pečenje (veličine cca. 17x24 cm) obložen papirom za pečenje i ravnomjerno namažite i izravnajte smjesu.
  3. Smjesu je potrebno ostaviti da se malo ohladi na sobnoj temperaturu, a potom staviti u hladnjak na minimalno pola sata.
Drugi sloj
  1. U novi lončić stavite vodu i šećer dok ne zakuha potom dodajte maslac i pričekajte da se otopi. Zatim smjesu stavite sa strane i u nju umiješajte blanširani, mljeveni badem.
  2. Smjestu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi potom dok je srednje tvrda ( npr. tekstura mekšeg namaza) namažite lagano po prvom sloju. Bitno je da smjesa ne bude prerijetka ni pregusta. Namazan kolač ostavite u hladnjaku da se u stisne.
Treći sloj
  1. Za treći sloj ponovno skuhajte sirup od vode i šećera. Dodajte maslac da se otopi. Sklonite s vatre i umiješajte mljeveni lješnjak. Kad se smjesa ohladila namažite ju preko drugog sloja. Bajaderu ostavite u hladnjaku preko noći da se dobro stvrdne.
Glazura
  1. Bajaderu izvadite iz hladnjaka i ostavite malo na sobnoj temperaturu dok pripremate glazuru. Na pari otopite čokoladu sa svim ostalim sastojcima. Glazuru prelijte preko bajadere i po potrebi ravnomjerno razmažite. Ostavite da se ohladi pola sata prije posluživanja.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebooktwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: