Krema od grejpa

 • 30 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Ima jaja, nema mesa
Krema od grejpa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kremu od grejpa.

Sam spomen grejpa većinu ljudi asocira na mukotrpne dijete, ali ovim receptom ćemo Vam pokazati da grejp ima svoju itekako ukusnu stranu. S dodatkom bijelog vina i toplom aromom cimeta, ova će Vas slastica odvesti na krstarenje putovima gastronomskog užitka...

Krema od grejpa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kremu od grejpa. - grejp, bijelo vino, šećer, cimet, jaje, Prije svega sok od grejpa iscijedimo, koricu naribamo na tanke rezance, prokuhamo u vreloj vodi i ocijedimo. ; U lonac iznad vatre stavimo 60 g šećera, ulijemo bijelo vino, dodamo koricu cimeta i kada se šećer rastopi maknemo s vatre. Izvadimo koricu cimeta i ostavimo da se hladi. ; U zdjelu stavimo četiri žutanjka, dodamo 100 g šećera i ručnim mikserom izradimo jednoličnu kremu. ; Zatim u zdjelu ulijmo polovicu soka od grejpa, ohlađeno prokuhano vino (dvije žlice vina sačuvamo za kasnije), zdjelu stavimo iznad pare i dalje miješamo ručnim mikserom na najvećoj brzini dok ne dobijemo jednoličnu pjenastu kremu. ; Gotovu kremu premjestimo u prikladne čaše ili zdjelice i stavimo u hladnjak da se ohladi. ; Za to vrijeme u tavicu stavimo preostali šećer, dodamo preostalo prokuhano vino i ostavimo da se šećer karamelizira. ; Kad karamel dobije željenu boju maknemo ga s vatre, po kremi od grejpa posipamo trakice korice grejpa i pokapamo karamelom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega sok od grejpa iscijedimo, koricu naribamo na tanke rezance, prokuhamo u vreloj vodi i ocijedimo.
 2. U lonac iznad vatre stavimo 60 g šećera, ulijemo bijelo vino, dodamo koricu cimeta i kada se šećer rastopi maknemo s vatre. Izvadimo koricu cimeta i ostavimo da se hladi.
 3. U zdjelu stavimo četiri žutanjka, dodamo 100 g šećera i ručnim mikserom izradimo jednoličnu kremu.
 4. Zatim u zdjelu ulijmo polovicu soka od grejpa, ohlađeno prokuhano vino (dvije žlice vina sačuvamo za kasnije), zdjelu stavimo iznad pare i dalje miješamo ručnim mikserom na najvećoj brzini dok ne dobijemo jednoličnu pjenastu kremu.
 5. Gotovu kremu premjestimo u prikladne čaše ili zdjelice i stavimo u hladnjak da se ohladi.
 6. Za to vrijeme u tavicu stavimo preostali šećer, dodamo preostalo prokuhano vino i ostavimo da se šećer karamelizira.
 7. Kad karamel dobije željenu boju maknemo ga s vatre, po kremi od grejpa posipamo trakice korice grejpa i pokapamo karamelom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: