- Almo Čatlak
- 60 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kuglof s crnim vinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof s crnim vinom.
U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj „gugelhopf“, u SAD-u „bundt cake“, kod nas „kuglof“, a pisani recept se prvi put pojavljuje u američkoj kuharici iz 1901.g. Zašto je taj kolač toliko dugo popularan u cijelom svijetu, pogledajte u priloženom videu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maslac, 250 g
- šećer, 250 g
- glatko brašno, 250 g
- jaja, 4
- crno vino, 300 ml
- cimet, 1 žličica u prahu
- kakao, 3 žličice u prahu
- čokolada za kuhanje, 100 g tamne, naribane
- prašak za pecivo, 1 vrećica
- vanilin šećer, 1 vrećica
- šećer u prahu, 80 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Maslac rastopimo, a jaja razbijemo u zdjelu i umutimo ih.
- Zatim rastopljenim maslacem premažemo stjenku kalupa za kuglof i posipamo brašnom da se kolač ne zalijepi.
- Preostali maslac dodamo u zdjelu s umućenim jajima, ulijemo 200 ml crnog vina, dodamo šećer i stalno miješajući, postupno dodajemo brašno, pazeći da ne ostanu grudice.
- Potom dodamo naribanu čokoladu, vanilin šećer, prašak za pecivo, cimet u prahu, kakao u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo.
- Dobivenu smjesu prelijemo u kalup i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-40 minuta.
- Gotov kolač izvadimo iz kalupa na tanjur za posluživanje, a u zdjelicu sa šećerom u prahu ulijemo preostalo crno vino i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke.
- Dobivenom glazurom premažemo kolač, pričekamo da se potpuno ohladi, a potom ga poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |