- Almo Čatlak
- 45 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kukuruzni kruh na neobičan način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kukuruzni kruh na neobičan način. – glatko brašno, kukuruzno brašno, sol, prašak za pecivo, kukuruz iz konzerve (mladog), mlijeko, jaje, med (bagremovog), maslac, U zdjelu prosijemo glatko i kukuruzno brašno, dodamo prašak za pecivo, posolimo i promiješamo. ; Kukuruz ocijedimo i umiješamo u smjesu od brašna. ; U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, mlijeko i med, dodamo smjesi brašna i kukuruza te promiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo u nauljenu i pobrašnjenu vatrostalnu posudu, promjera 20-ak centimetara i premažemo rastopljenim maslacem. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 220°C, 25-30 minuta.; – Kukuruzni kruh je nekada davno bio jelo siromašnih, zbog toga što je bio hranjiv i jeftin za pripremu. No i u današnje vrijeme, kada kruh i brašno (uglavnom) više ne predstavljaju veliki trošak, kukuruzni kruh je vrlo popularan zbog svog specifičnog okusa. Naš recept poseban je po tome što u smjesu stavljamo cijela zrna kukuruza, a kakav je rezultat, probajte sami. Nije komplicirano i neće vam biti žao!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Kukuruzni kruh na neobičan način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kukuruzni kruh na neobičan način. – glatko brašno, kukuruzno brašno, sol, prašak za pecivo, kukuruz iz konzerve (mladog), mlijeko, jaje, med (bagremovog), maslac, U zdjelu prosijemo glatko i kukuruzno brašno, dodamo prašak za pecivo, posolimo i promiješamo. ; Kukuruz ocijedimo i umiješamo u smjesu od brašna. ; U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, mlijeko i med, dodamo smjesi brašna i kukuruza te promiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo u nauljenu i pobrašnjenu vatrostalnu posudu, promjera 20-ak centimetara i premažemo rastopljenim maslacem. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 220°C, 25-30 minuta.; -</div>
Kukuruzni kruh na neobičan način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kukuruzni kruh na neobičan način.
Kukuruzni kruh je nekada davno bio jelo siromašnih, zbog toga što je bio hranjiv i jeftin za pripremu. No i u današnje vrijeme, kada kruh i brašno (uglavnom) više ne predstavljaju veliki trošak, kukuruzni kruh je vrlo popularan zbog svog specifičnog okusa. Naš recept poseban je po tome što u smjesu stavljamo cijela zrna kukuruza, a kakav je rezultat, probajte sami. Nije komplicirano i neće vam biti žao!
Kukuruzni kruh na neobičan način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kukuruzni kruh na neobičan način. - glatko brašno, kukuruzno brašno, sol, prašak za pecivo, kukuruz iz konzerve (mladog), mlijeko, jaje, med (bagremovog), maslac, U zdjelu prosijemo glatko i kukuruzno brašno, dodamo prašak za pecivo, posolimo i promiješamo. ; Kukuruz ocijedimo i umiješamo u smjesu od brašna. ; U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, mlijeko i med, dodamo smjesi brašna i kukuruza te promiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo u nauljenu i pobrašnjenu vatrostalnu posudu, promjera 20-ak centimetara i premažemo rastopljenim maslacem. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 220°C, 25-30 minuta.; -
Upute po koracima:
- U zdjelu prosijemo glatko i kukuruzno brašno, dodamo prašak za pecivo, posolimo i promiješamo.
- Kukuruz ocijedimo i umiješamo u smjesu od brašna.
- U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, mlijeko i med, dodamo smjesi brašna i kukuruza te promiješamo.
- Dobivenu smjesu premjestimo u nauljenu i pobrašnjenu vatrostalnu posudu, promjera 20-ak centimetara i premažemo rastopljenim maslacem.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 220°C, 25-30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 61
Rating: 4.18
You: 5
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
kukuruzni kruh almo catlak,
Jela koja su danas popularna:
Losos sa slatko-kiselim umakom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom
Votes: 54
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Blaganski kruh s feta sirom
Votes: 46
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
75 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.75
You: 2
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Pileća krilca s grilla u pikantnom umaku
Votes: 53
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Kolačići od svježeg đumbira s komadićima čokolade i orasima
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Burgeri od kvinoje i bulgura
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Moules frites - dagnje s pomfritom na belgijski način
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Wiener zwiebelrostbraten - pečeni odrezak s lukom na bečki način
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)