Kukuruzni kruh na neobičan način

  • 45 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Kukuruzni kruh na neobičan način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kukuruzni kruh na neobičan način.

Kukuruzni kruh je nekada davno bio jelo siromašnih, zbog toga što je bio hranjiv i jeftin za pripremu. No i u današnje vrijeme, kada kruh i brašno (uglavnom) više ne predstavljaju veliki trošak, kukuruzni kruh je vrlo popularan zbog svog specifičnog okusa. Naš recept poseban je po tome što u smjesu stavljamo cijela zrna kukuruza, a kakav je rezultat, probajte sami. Nije komplicirano i neće vam biti žao!

Kukuruzni kruh na neobičan način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kukuruzni kruh na neobičan način. - glatko brašno, kukuruzno brašno, sol, prašak za pecivo, kukuruz iz konzerve (mladog), mlijeko, jaje, med (bagremovog), maslac, U zdjelu prosijemo glatko i kukuruzno brašno, dodamo prašak za pecivo, posolimo i promiješamo. ; Kukuruz ocijedimo i umiješamo u smjesu od brašna. ; U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, mlijeko i med, dodamo smjesi brašna i kukuruza te promiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo u nauljenu i pobrašnjenu vatrostalnu posudu, promjera 20-ak centimetara i premažemo rastopljenim maslacem. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 220°C, 25-30 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu prosijemo glatko i kukuruzno brašno, dodamo prašak za pecivo, posolimo i promiješamo.
  2. Kukuruz ocijedimo i umiješamo u smjesu od brašna.
  3. U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, mlijeko i med, dodamo smjesi brašna i kukuruza te promiješamo.
  4. Dobivenu smjesu premjestimo u nauljenu i pobrašnjenu vatrostalnu posudu, promjera 20-ak centimetara i premažemo rastopljenim maslacem.
  5. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 220°C, 25-30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 62
Rating: 4.19
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: