- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Lazanje s brokulom i rajčicom pelat – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lazanje s brokulom i rajčicom pelat. – tjestenina za lazanje, brokula, pelati rajčice (ocijeđene), bešamel umak, peršin (sjeckani), naribani tvrdi sir, krušne mrvice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Brokulu narežemo na cvjetiće i stavimo u lonac s vrelom posoljenom vodom te kuhamo 5-6 minuta. Kuhanu brokulu isperemo pod mlazom hladne vode kako bi zadržala zelenu boju.; Na dno vatrostalne posude stavimo umak bešamel i na njega slažemo listove lazanja, potom slažemo cvjetove brokule. Iznad brokule poslažemo rajčice pelat. Preko sastojaka posipamo naribani sir parmezan, začinimo s mješavinom mediteranskih začina i malo chilija s morskom soli. ; Sastojke prelijemo s bešamel umakom, posipamo svježe sjeckanim peršinom i sve zajedno prekrijemo s još jednim slojem tjestenine za lazanje.; Na vrh tjestenine stavimo ostatak bešamel umaka i mješavinu krušnih mrvica i parmezana. Pripremljeno jelo stavimo u zagrijanu pećnicu 190°C, 30 minuta.; –
Lazanje s brokulom i rajčicom pelat
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lazanje s brokulom i rajčicom pelat.
Upute po koracima:
- Brokulu narežemo na cvjetiće i stavimo u lonac s vrelom posoljenom vodom te kuhamo 5-6 minuta. Kuhanu brokulu isperemo pod mlazom hladne vode kako bi zadržala zelenu boju.
- Na dno vatrostalne posude stavimo umak bešamel i na njega slažemo listove lazanja, potom slažemo cvjetove brokule. Iznad brokule poslažemo rajčice pelat. Preko sastojaka posipamo naribani sir parmezan, začinimo s mješavinom mediteranskih začina i malo chilija s morskom soli.
- Sastojke prelijemo s bešamel umakom, posipamo svježe sjeckanim peršinom i sve zajedno prekrijemo s još jednim slojem tjestenine za lazanje.
- Na vrh tjestenine stavimo ostatak bešamel umaka i mješavinu krušnih mrvica i parmezana. Pripremljeno jelo stavimo u zagrijanu pećnicu 190°C, 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 46
Rating: 4.78
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:50minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
lazanja od brokula, kuhanje pelat rajcice, salsa od pelati rajčice, zapecena dimljena krilca,
Jela koja su danas popularna:
Kukuruzni kruh s maslinama i tartufima
Votes: 46
Rating: 4.85
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Junetina sa shiitake gljivama na tajlandski način
Votes: 46
Rating: 4.85
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Bakalar s umakom od crnog grožđa
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Pečena guska s jabukama i kestenima
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
180 min
Almo Čatlak
Juha od kestena i poriluka
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Juneća pisanica s mozzarellom i kaduljom
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Piletina s umakom od đumbira i mladog luka
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Parfe od kestena s čokoladnom pjenom
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Basmati riža s rajčicama i morskim kozicama
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Tjestenina „paccheri“ s umakom od svježeg lososa
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Teleća jetrica s tjesteninom Fioli uškicama
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Kiselo pečenje od divljači s umakom od brusnica
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
220 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)