Losos sa slatko-kiselim umakom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Losos sa slatko-kiselim umakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti losos sa slatko-kiselim umakom.

Losos je dosta „jaka“ riba, punog okusa i može se pripremati na razne načine. Ovaj put smo ga ispekli na gril tavi i poslužili s jako, jako finim umakom od ananasa, mladog luka, grožđica...

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Grožđice stavimo u zdjelu s malo vode i ostavimo ih da se moče 15-ak minuta, a potom ih ocijedimo, ananas narežemo na kockice, mladi luk na kolutiće, a odreske lososa očistimo od kože i preostalih kostiju.
  2. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo mladi luk, grožđice, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.
  3. Nakon dvije, tri minute prženja ulijemo vinski ocat, dodamo šećer, promiješamo i pirjamo jednu minutu.
  4. Zatim dodamo kečap, sjeckani peršin, kockice ananasa, izmiješamo sastojke i pirjamo ih na laganoj vatri.
  5. Za to vrijeme na ugrijanu gril tavu stavimo odreske lososa i pečemo ih sa svih strana 5-6 minuta.
  6. Na tanjure rasporedimo pečene odreske lososa i slatko-kiseli umak te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: