- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Makaroni na rimski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti makarone na rimski način. – tjestenina ((makaroni – bucatini)), maslac, luk, slanina (dimljene), jaje, parmezan, grašak (iz konzerve), sol i papar, Tjesteninu izlomimo na duljinu 4-5 centimetara, stavimo u lonac s dosta vrele i posoljene vode, te kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na kockice, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri pržimo dok sastojci malo ne omekšaju. ; Zatim ugasimo vatru i sve zajedno stavimo na stranu da se slanina i luk malo ohlade. ; U zdjeli umutimo jaja, umiješamo naribani parmezan i ocijeđeni grašak iz konzerve, začinimo paprom, te u dobiveni umak umiješamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu i poslužimo.; – Tjestenina nešto malo deblja nego špageti, a umak za prste polizati – tako bi se moglo sažeti ono što ćete u tanjuru naći pod nazivom bucatini alla romana. Ako još niste isprobali ovo talijansko čudo jednostavnosti, mislimo da biste to trebali promijeniti.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Makaroni na rimski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti makarone na rimski način. – tjestenina ((makaroni – bucatini)), maslac, luk, slanina (dimljene), jaje, parmezan, grašak (iz konzerve), sol i papar, Tjesteninu izlomimo na duljinu 4-5 centimetara, stavimo u lonac s dosta vrele i posoljene vode, te kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na kockice, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri pržimo dok sastojci malo ne omekšaju. ; Zatim ugasimo vatru i sve zajedno stavimo na stranu da se slanina i luk malo ohlade. ; U zdjeli umutimo jaja, umiješamo naribani parmezan i ocijeđeni grašak iz konzerve, začinimo paprom, te u dobiveni umak umiješamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu i poslužimo.; -</div>
Makaroni na rimski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti makarone na rimski način.
Tjestenina nešto malo deblja nego špageti, a umak za prste polizati – tako bi se moglo sažeti ono što ćete u tanjuru naći pod nazivom bucatini alla romana. Ako još niste isprobali ovo talijansko čudo jednostavnosti, mislimo da biste to trebali promijeniti.
Makaroni na rimski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti makarone na rimski način. - tjestenina ((makaroni - bucatini)), maslac, luk, slanina (dimljene), jaje, parmezan, grašak (iz konzerve), sol i papar, Tjesteninu izlomimo na duljinu 4-5 centimetara, stavimo u lonac s dosta vrele i posoljene vode, te kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na kockice, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri pržimo dok sastojci malo ne omekšaju. ; Zatim ugasimo vatru i sve zajedno stavimo na stranu da se slanina i luk malo ohlade. ; U zdjeli umutimo jaja, umiješamo naribani parmezan i ocijeđeni grašak iz konzerve, začinimo paprom, te u dobiveni umak umiješamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Tjesteninu izlomimo na duljinu 4-5 centimetara, stavimo u lonac s dosta vrele i posoljene vode, te kuhamo po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na kockice, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri pržimo dok sastojci malo ne omekšaju.
- Zatim ugasimo vatru i sve zajedno stavimo na stranu da se slanina i luk malo ohlade.
- U zdjeli umutimo jaja, umiješamo naribani parmezan i ocijeđeni grašak iz konzerve, začinimo paprom, te u dobiveni umak umiješamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 25 Rating: 4.44 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:20minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
rimski njoki,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
File riječne ribe u hrskavoj košuljici od krumpira
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Krem juha od šparoga
Votes: 30
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Cesarova salata od jaja, kruha i cikorije
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Fritata s piletinom i špinatom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Juha od bundeve s jabukama i kokosovim mlijekom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Tjestenina s celerom, paprikom i pancetom iz pećnice
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Široki rezanci s crnilom od sipe i umakom od lososa
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Knedle s mljevenim mesom
Votes: 29
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)