Mediteranska salata s kajganom i povrćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteransku salatu s kajganom i povrćem. – jaje, mini rajčica, kruh (bijeli), ljubičasti luk, krastavac (svježi), parmezan (sir), maslac, bijeli vinski ocat, bosiljak, origano (sušeni), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Mini rajčice prepolovimo, kruh narežemo na kockice, krastavac na kolutove, luk na trakice, bosiljak nasjeckamo, sir naribamo, a jaja razbijemo u zdjelu i umutimo ih. ; U zdjelu s jajima dodamo sušeni origano, naribani sir i dobro izmiješamo. ; U tavu na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja ulijemo mješavinu jaja i sira te ju pečemo na srednje jakoj vatri bez miješanja. ; Nakon tri, četiri minute pečenja jaja okrenemo na drugu stranu, pečemo ih još dvije minute, stavimo na tanjur da se ohlade i dobivenu kajganu narežemo na kvadratiće. ; U zdjelu za salatu stavimo krastavce, dodamo mini rajčice, sjeckani bosiljak, ulijemo maslinovo ulje, vinski ocat, posolimo, poparimo i dobro promiješamo. ; Zatim dodamo kockice kruha i narezanu kajganu, te nježno izmiješamo sastojke. ; Salatu ostavimo da odstoji dvije, tri minute da se sastojci prožmu, te ju poslužimo.
; –
Mediteranska salata s kajganom i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteransku salatu s kajganom i povrćem.
Mini rajčice prepolovimo, kruh narežemo na kockice, krastavac na kolutove, luk na trakice, bosiljak nasjeckamo, sir naribamo, a jaja razbijemo u zdjelu i umutimo ih.
U zdjelu s jajima dodamo sušeni origano, naribani sir i dobro izmiješamo.
U tavu na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja ulijemo mješavinu jaja i sira te ju pečemo na srednje jakoj vatri bez miješanja.
Nakon tri, četiri minute pečenja jaja okrenemo na drugu stranu, pečemo ih još dvije minute, stavimo na tanjur da se ohlade i dobivenu kajganu narežemo na kvadratiće.
U zdjelu za salatu stavimo krastavce, dodamo mini rajčice, sjeckani bosiljak, ulijemo maslinovo ulje, vinski ocat, posolimo, poparimo i dobro promiješamo.
Zatim dodamo kockice kruha i narezanu kajganu, te nježno izmiješamo sastojke.
Salatu ostavimo da odstoji dvije, tri minute da se sastojci prožmu, te ju poslužimo.