Mesna rolada s gljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu roladu s gljivama. – svinjski file ((po prilici 150 g)), pašteta (jetrene), luk, gljive (miješanih), peršin (sjeckani), džem od brusnica, krušne mrvice, muškatni oraščić, goveđi temeljac, crno vino, vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, Odreske istučemo ravnom stranom bata za meso, luk nasjeckamo, a gljive očistimo te i njih nasjeckamo. ; U zdjelu stavimo luk, dodamo paštetu, sjeckani peršin, džem od brusnica i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Zatim dodamo narezane gljive i krušne mrvice, začinimo solju, paprom i muškatnim oraščićem te nježno promiješamo smjesu. ; Odreske položimo na radnu površinu, začinimo ih solju i paprom, nadjenemo pripremljenom smjesom, savijemo u rolade, učvrstimo drvenim ražnjičima, čačkalicama ili kuhinjskom vezicom i posolimo. ; Tako pripremljene rolade stavimo peći u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, sa svih strana. ; Nakon 4-5 minuta, kada su rolade dobile boju, prelijemo ih crnim vinom, ulijemo juhu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 60 minuta. ; Potom rolade izvadimo, a u umak ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Za to vrijeme rolade narežemo na dva jednaka dijela i rasporedimo ih na tanjure. ; Gotovim umakom prelijemo rolade i poslužimo.
; – Gljive volimo u svakom obliku, a i meso. No znate li što se dogodi kad se gljivama i mesu pridruži i pašteta? Ne? Onda pogledajte kako nastaje ova ukusna rolada.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Mesna rolada s gljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu roladu s gljivama. – svinjski file ((po prilici 150 g)), pašteta (jetrene), luk, gljive (miješanih), peršin (sjeckani), džem od brusnica, krušne mrvice, muškatni oraščić, goveđi temeljac, crno vino, vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, Odreske istučemo ravnom stranom bata za meso, luk nasjeckamo, a gljive očistimo te i njih nasjeckamo. ; U zdjelu stavimo luk, dodamo paštetu, sjeckani peršin, džem od brusnica i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Zatim dodamo narezane gljive i krušne mrvice, začinimo solju, paprom i muškatnim oraščićem te nježno promiješamo smjesu. ; Odreske položimo na radnu površinu, začinimo ih solju i paprom, nadjenemo pripremljenom smjesom, savijemo u rolade, učvrstimo drvenim ražnjičima, čačkalicama ili kuhinjskom vezicom i posolimo. ; Tako pripremljene rolade stavimo peći u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, sa svih strana. ; Nakon 4-5 minuta, kada su rolade dobile boju, prelijemo ih crnim vinom, ulijemo juhu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 60 minuta. ; Potom rolade izvadimo, a u umak ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Za to vrijeme rolade narežemo na dva jednaka dijela i rasporedimo ih na tanjure. ; Gotovim umakom prelijemo rolade i poslužimo.
; -</div>
Mesna rolada s gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu roladu s gljivama.
Gljive volimo u svakom obliku, a i meso. No znate li što se dogodi kad se gljivama i mesu pridruži i pašteta? Ne? Onda pogledajte kako nastaje ova ukusna rolada.
Mesna rolada s gljivama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu roladu s gljivama. - svinjski file ((po prilici 150 g)), pašteta (jetrene), luk, gljive (miješanih), peršin (sjeckani), džem od brusnica, krušne mrvice, muškatni oraščić, goveđi temeljac, crno vino, vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, Odreske istučemo ravnom stranom bata za meso, luk nasjeckamo, a gljive očistimo te i njih nasjeckamo. ; U zdjelu stavimo luk, dodamo paštetu, sjeckani peršin, džem od brusnica i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Zatim dodamo narezane gljive i krušne mrvice, začinimo solju, paprom i muškatnim oraščićem te nježno promiješamo smjesu. ; Odreske položimo na radnu površinu, začinimo ih solju i paprom, nadjenemo pripremljenom smjesom, savijemo u rolade, učvrstimo drvenim ražnjičima, čačkalicama ili kuhinjskom vezicom i posolimo. ; Tako pripremljene rolade stavimo peći u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, sa svih strana. ; Nakon 4-5 minuta, kada su rolade dobile boju, prelijemo ih crnim vinom, ulijemo juhu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 60 minuta. ; Potom rolade izvadimo, a u umak ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Za to vrijeme rolade narežemo na dva jednaka dijela i rasporedimo ih na tanjure. ; Gotovim umakom prelijemo rolade i poslužimo.
; -
Odreske istučemo ravnom stranom bata za meso, luk nasjeckamo, a gljive očistimo te i njih nasjeckamo.
U zdjelu stavimo luk, dodamo paštetu, sjeckani peršin, džem od brusnica i sve zajedno dobro izmiješamo.
Zatim dodamo narezane gljive i krušne mrvice, začinimo solju, paprom i muškatnim oraščićem te nježno promiješamo smjesu.
Odreske položimo na radnu površinu, začinimo ih solju i paprom, nadjenemo pripremljenom smjesom, savijemo u rolade, učvrstimo drvenim ražnjičima, čačkalicama ili kuhinjskom vezicom i posolimo.
Tako pripremljene rolade stavimo peći u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, sa svih strana.
Nakon 4-5 minuta, kada su rolade dobile boju, prelijemo ih crnim vinom, ulijemo juhu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 60 minuta.
Potom rolade izvadimo, a u umak ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da zavri.
Za to vrijeme rolade narežemo na dva jednaka dijela i rasporedimo ih na tanjure.