- Slavko Večerić
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Nabujak s dimljenom vratinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s dimljenom vratinom. – dimljena vratina, zobene pahuljice, mlijeko, maslac, parmezan (naribanog), žumanjak, bjelanjak, vlasac, slatka mljevena paprika, sol i papar, Zobene pahuljice prelijemo vrućim mlijekom da opuste. ; U posebnoj zdjeli pjenasto umutimo 1 žlicu maslaca i naribani parmezan. K tomu, miješajući dodajemo 1 po 1 žumanjak te šunku narezanu na kockice i zobene pahuljice. ; Po ukusu, začinimo ljutom ili slatkom mljevenom paprikom i dodamo vlasac. ; Od bjelanjaka istučemo čvrst snijeg i umiješamo ga u tu smjesu. ; Vatrostalnu posudu namažemo maslacem i pospemo zobenim pahuljicama. ; U tako pripremljenu posudu prelijemo smjesu od nabujka i prekrijemo je komadićima preostalog maslaca. ; Pečemo u pećnici na donjoj razini, na 200°C oko 30 minuta.; – Evo ideje za nesvakidašnji ručak. Ovo jelo je vrlo hranjivo, izgledom pomalo podsjeća na rižoto, ali ukus je različit: istovremeno prozračniji, ali i pikantniji. Uz dodatak sezonske salate dobit ćete ukusan i cjelovit obrok.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Nabujak s dimljenom vratinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s dimljenom vratinom. – dimljena vratina, zobene pahuljice, mlijeko, maslac, parmezan (naribanog), žumanjak, bjelanjak, vlasac, slatka mljevena paprika, sol i papar, Zobene pahuljice prelijemo vrućim mlijekom da opuste. ; U posebnoj zdjeli pjenasto umutimo 1 žlicu maslaca i naribani parmezan. K tomu, miješajući dodajemo 1 po 1 žumanjak te šunku narezanu na kockice i zobene pahuljice. ; Po ukusu, začinimo ljutom ili slatkom mljevenom paprikom i dodamo vlasac. ; Od bjelanjaka istučemo čvrst snijeg i umiješamo ga u tu smjesu. ; Vatrostalnu posudu namažemo maslacem i pospemo zobenim pahuljicama. ; U tako pripremljenu posudu prelijemo smjesu od nabujka i prekrijemo je komadićima preostalog maslaca. ; Pečemo u pećnici na donjoj razini, na 200°C oko 30 minuta.; -</div>
Nabujak s dimljenom vratinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s dimljenom vratinom.
Evo ideje za nesvakidašnji ručak. Ovo jelo je vrlo hranjivo, izgledom pomalo podsjeća na rižoto, ali ukus je različit: istovremeno prozračniji, ali i pikantniji. Uz dodatak sezonske salate dobit ćete ukusan i cjelovit obrok.
Nabujak s dimljenom vratinom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s dimljenom vratinom. - dimljena vratina, zobene pahuljice, mlijeko, maslac, parmezan (naribanog), žumanjak, bjelanjak, vlasac, slatka mljevena paprika, sol i papar, Zobene pahuljice prelijemo vrućim mlijekom da opuste. ; U posebnoj zdjeli pjenasto umutimo 1 žlicu maslaca i naribani parmezan. K tomu, miješajući dodajemo 1 po 1 žumanjak te šunku narezanu na kockice i zobene pahuljice. ; Po ukusu, začinimo ljutom ili slatkom mljevenom paprikom i dodamo vlasac. ; Od bjelanjaka istučemo čvrst snijeg i umiješamo ga u tu smjesu. ; Vatrostalnu posudu namažemo maslacem i pospemo zobenim pahuljicama. ; U tako pripremljenu posudu prelijemo smjesu od nabujka i prekrijemo je komadićima preostalog maslaca. ; Pečemo u pećnici na donjoj razini, na 200°C oko 30 minuta.; -
Upute po koracima:
- Zobene pahuljice prelijemo vrućim mlijekom da opuste.
- U posebnoj zdjeli pjenasto umutimo 1 žlicu maslaca i naribani parmezan. K tomu, miješajući dodajemo 1 po 1 žumanjak te šunku narezanu na kockice i zobene pahuljice.
- Po ukusu, začinimo ljutom ili slatkom mljevenom paprikom i dodamo vlasac.
- Od bjelanjaka istučemo čvrst snijeg i umiješamo ga u tu smjesu.
- Vatrostalnu posudu namažemo maslacem i pospemo zobenim pahuljicama.
- U tako pripremljenu posudu prelijemo smjesu od nabujka i prekrijemo je komadićima preostalog maslaca.
- Pečemo u pećnici na donjoj razini, na 200°C oko 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
bjelanjak krema, recepti sa bjelanjcima slani, suha vratina kako kuhati,
Jela koja su danas popularna:
Kukuruzni kruh s maslinama i tartufima
Votes: 46
Rating: 4.85
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Junetina sa shiitake gljivama na tajlandski način
Votes: 46
Rating: 4.85
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Povrtna juha sa sirom i hrskavim kruhom
Votes: 25
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Tagliatelle s umakom od tartufa
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Teleće pečenje s tijestom i kruškama
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
75 min
Almo Čatlak
Nadjevene rajčice na primorski način
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Butter Chicken - piletina s maslacem na indijski način
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Savijača od šampinjona i bukovača
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Irsko varivo s janjetinom i krumpirom
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Složenac na pari s jajima, slaninom, palentom i suhim rajčicama
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Piletina na tajlandski način
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Toscanska juha sa zapečenim kruhom
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)