Njoki u umaku od piletine

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Njoki s umakom od piletine
Njoki u umaku od piletine
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 3
You: 3
Rate this recipe!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
    Priprema njoka
    1. Skuhajte krumpir u kori dok ne omekša. Kada vilicom možete probosti krumpir do kraja, to znači da je kuhan. Krumpir zatim ogulite, zgnječite i stavite žumanjke te brašno. Zamijesite mekano tijesto, ako vam se tijesto lijepi, dodajte još brašna, ali ne previše da vam tijesto ne bi postalo pretvrdo.
    2. Tijesto podijelite i oblikujte valjke (debljine oko 3 mm te dužine oko 20 cm). Kada napravite valjke, izrežite ih na veličinu koju želite, ali najbolje veličine do 2 cm.
    3. Zakuhajte lonac s posoljenom vodom. Potom dodajte njoke i kada isplivaju na površinu, njoki su gotovi.
    Umak od piletine
    1. Pileća prsa narežite na kockice, začinite ( sol, papar, curry te ostale začine po želji). Ostavite da odstoji u hladnjaku barem pola sata.
    2. Popržite kockice piletine na tavi do zlatno-smeđe boje. Zatim ih izvadite u zdjelu sa strane. Na toj istoj tavi popržite narezani luk dok ne omekša, vrhnje za kuhanje, malo senfa, papra i soli po želji. Kad se umak krenuo zgušnjavati vratite piletinu i kuhajte dok se sve ne zgotovi, nekih 10-15 minuta ovisno o veličini kockica.
    3. Umak od piletine prelijte preko njoka i servirajte toplo.
    Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    Votes: 1
    Rating: 3
    You: 3
    Rate this recipe!
    Facebooktwitterpinterestmail
    Za Print recepta klikni ikonu >>
    Vrijeme pripreme:40minuta

    Najnovije zanimljivosti: