Osso bucco alla milanese

 • 170 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Osso bucco alla milanese
Saznajte kako pripremiti Osso bucco alla milanese u našem video receptu.

Evo i jednog talijanskog specijaliteta koji je poznat u svim krajevima svijeta i na koji su stanovnici Milana vrlo ponosni. Radi se o telećoj koljenici narezanoj na odreske koja se priprema na vrlo poseban način. Jedan klik i saznat ćete kakav!

Osso bucco alla milanese - Saznajte kako pripremiti Osso bucco alla milanese u našem video receptu. - teleća koljenica ((narezana na odreske)), brašno, maslac, češnjak, mrkva, korijen celera, luk, bijelo vino, pasirana rajčica, temeljac mesne juhe, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Odreske teleće koljenice posolimo, popaprimo, uvaljamo u brašno i otresemo. ; U loncu ugrijemo mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo odreske, pržimo ih sa svake strane po prilici dvije minute i izvadimo na stranu. ; U sjekač stavimo očišćeno i na kocke narezano povrće (češnjak, mrkvu, korijen celera, luk) i dobro usitnimo sastojke. ; Na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino, te sa dna posude pjenjačom polagano skinemo karamelizirani sloj od prženja. ; Zatim u lonac dodamo pasiranu rajčicu, usitnjeno povrće, posolimo, popaprimo i izmiješamo sastojke. ; Potom dodamo prženo meso, ulijemo toliko mesnog temeljca da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici dva i pol sata (protresajući ne miješajući). ; Uz ovaj specijalitet talijanske kuhinje izvrsno prija rižoto od šafrana.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Odreske teleće koljenice posolimo, popaprimo, uvaljamo u brašno i otresemo.
 2. U loncu ugrijemo mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo odreske, pržimo ih sa svake strane po prilici dvije minute i izvadimo na stranu.
 3. U sjekač stavimo očišćeno i na kocke narezano povrće (češnjak, mrkvu, korijen celera, luk) i dobro usitnimo sastojke.
 4. Na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino, te sa dna posude pjenjačom polagano skinemo karamelizirani sloj od prženja.
 5. Zatim u lonac dodamo pasiranu rajčicu, usitnjeno povrće, posolimo, popaprimo i izmiješamo sastojke.
 6. Potom dodamo prženo meso, ulijemo toliko mesnog temeljca da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici dva i pol sata (protresajući ne miješajući).
 7. Uz ovaj specijalitet talijanske kuhinje izvrsno prija rižoto od šafrana.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 41
Rating: 4.22
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:170minuta

Najnovije zanimljivosti: