Pačja prsa u umaku od naranče

 • 50 min
 • 6 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Pačja prsa u umaku od naranče
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pačja prsa u umaku od naranče.

Piletinu viđamo na stolu gotovo svakoga dana, ali što je s pačetinom? Ona je uistinu rijedak dragulj... Pripremite je zato na ovaj nevjerojatno ukusan način i obradujte ljubitelje mesa koji će se naći za Vašim blagdanskim stolom.

Pačja prsa u umaku od naranče - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pačja prsa u umaku od naranče. - pačja prsa, naranča, liker od naranče ((Grand Marniera)), slatko vrhnje, kokošji temeljac, med ((bagrema)), ulje, sol i papar, Prije svega, oštrim nožem nekoliko puta zarežemo kožu pačjih prsa, začinimo ih solju i paprom, premažemo uljem i kožom prema dolje pečemo na ugrijanoj tavi.; Nakon 5-6 minuta okrenemo ih na drugu stranu, prelijemo polovicom likera od naranče i nastavimo peći na laganoj vatri, kako bi meso iznutra zadržalo ružičastu boju. ; Nakon još 8 minuta (ovisno o debljini prsa) izvadimo ih iz tave i umotamo u alu-foliju kako bi zadržala toplinu i sočnost. ; Na masnoću od pečenja ulijemo preostali liker od naranče, sok od tri naranče i kada zavri na laganoj vatri kuhamo 1-2 minute. Zatim dodamo med, ulijemo malo kokošjeg temeljca i promiješamo. ; Potom dodamo očišćene i filetirane kriške preostalih naranči, ulijemo slatko vrhnje i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri dok umak malo ne zgusne. Gotov umak zajedno s narančama složimo na tanjur. ; Pačja prsa izvadimo iz alu folije, narežemo ih na kriške debljine 5-7 mm i u nizu poput crijepa na krovu, složimo po umaku. ; Pačja prsa po želji ukrasimo koricom naranče i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega, oštrim nožem nekoliko puta zarežemo kožu pačjih prsa, začinimo ih solju i paprom, premažemo uljem i kožom prema dolje pečemo na ugrijanoj tavi.
 2. Nakon 5-6 minuta okrenemo ih na drugu stranu, prelijemo polovicom likera od naranče i nastavimo peći na laganoj vatri, kako bi meso iznutra zadržalo ružičastu boju.
 3. Nakon još 8 minuta (ovisno o debljini prsa) izvadimo ih iz tave i umotamo u alu-foliju kako bi zadržala toplinu i sočnost.
 4. Na masnoću od pečenja ulijemo preostali liker od naranče, sok od tri naranče i kada zavri na laganoj vatri kuhamo 1-2 minute. Zatim dodamo med, ulijemo malo kokošjeg temeljca i promiješamo.
 5. Potom dodamo očišćene i filetirane kriške preostalih naranči, ulijemo slatko vrhnje i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri dok umak malo ne zgusne. Gotov umak zajedno s narančama složimo na tanjur.
 6. Pačja prsa izvadimo iz alu folije, narežemo ih na kriške debljine 5-7 mm i u nizu poput crijepa na krovu, složimo po umaku.
 7. Pačja prsa po želji ukrasimo koricom naranče i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 26
Rating: 4.46
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: