- Almo Čatlak
- 30 min
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Panna cotta – Saznajte kako pripremiti panna cottu u našem video receptu. – slatko vrhnje, aroma vanilije, želatina (bijela), šećer u prahu, voda, maline ((svježih ili smrznutih)), Želatinu umočimo u malo hladne vode da nabubri. ; Slatko vrhnje ulijemo u lonac te dodamo bočicu arome vanilije (cca 2 ml). Na laganoj vatri pustimo da vrhnje polagano zavrije pa ga kuhamo još 15 minuta. Nakon toga lonac maknemo sa vatre. ; U vrhnje zatim dodajemo otopljenu želatinu i miješamo dok se ravnomjerno ne rastopi. ; Gotovu smjesu prelijemo (rasporedimo) u 4 jednake (vodom isprane) zdjelice, ohladimo ih na sobnoj temperaturi i stavimo ih u hladnjak na 3-4 sata da se sadržaj stvrdne. ; Na laganoj vatri u 100 ml vode, stalno miješajući rastapamo 100 g šećera u prahu, sve dok ne dobijemo sirup od šećera. ; Kada uskipi kuhamo 1 minutu pa dodajemo maline te ih dobro ugrijemo stalno miješajući. ; Gotove maline serviramo na tanjuru kao podloga panna cotti.; – Panna cotta je talijanski desert porijeklom iz Piedmonta. U prijevodu panna cotta znači kuhana krema. Ovaj kremasti desert po strukturi je sličan gustom pudingu, a pravi, puni okus daje mu preljev od malina. Uživajte polako. Pustite ga da se topi u vašim ustima.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Panna cotta – Saznajte kako pripremiti panna cottu u našem video receptu. – slatko vrhnje, aroma vanilije, želatina (bijela), šećer u prahu, voda, maline ((svježih ili smrznutih)), Želatinu umočimo u malo hladne vode da nabubri. ; Slatko vrhnje ulijemo u lonac te dodamo bočicu arome vanilije (cca 2 ml). Na laganoj vatri pustimo da vrhnje polagano zavrije pa ga kuhamo još 15 minuta. Nakon toga lonac maknemo sa vatre. ; U vrhnje zatim dodajemo otopljenu želatinu i miješamo dok se ravnomjerno ne rastopi. ; Gotovu smjesu prelijemo (rasporedimo) u 4 jednake (vodom isprane) zdjelice, ohladimo ih na sobnoj temperaturi i stavimo ih u hladnjak na 3-4 sata da se sadržaj stvrdne. ; Na laganoj vatri u 100 ml vode, stalno miješajući rastapamo 100 g šećera u prahu, sve dok ne dobijemo sirup od šećera. ; Kada uskipi kuhamo 1 minutu pa dodajemo maline te ih dobro ugrijemo stalno miješajući. ; Gotove maline serviramo na tanjuru kao podloga panna cotti.; -</div>
Panna cotta
Saznajte kako pripremiti panna cottu u našem video receptu.
Panna cotta je talijanski desert porijeklom iz Piedmonta. U prijevodu panna cotta znači kuhana krema. Ovaj kremasti desert po strukturi je sličan gustom pudingu, a pravi, puni okus daje mu preljev od malina. Uživajte polako. Pustite ga da se topi u vašim ustima.
Panna cotta - Saznajte kako pripremiti panna cottu u našem video receptu. - slatko vrhnje, aroma vanilije, želatina (bijela), šećer u prahu, voda, maline ((svježih ili smrznutih)), Želatinu umočimo u malo hladne vode da nabubri. ; Slatko vrhnje ulijemo u lonac te dodamo bočicu arome vanilije (cca 2 ml). Na laganoj vatri pustimo da vrhnje polagano zavrije pa ga kuhamo još 15 minuta. Nakon toga lonac maknemo sa vatre. ; U vrhnje zatim dodajemo otopljenu želatinu i miješamo dok se ravnomjerno ne rastopi. ; Gotovu smjesu prelijemo (rasporedimo) u 4 jednake (vodom isprane) zdjelice, ohladimo ih na sobnoj temperaturi i stavimo ih u hladnjak na 3-4 sata da se sadržaj stvrdne. ; Na laganoj vatri u 100 ml vode, stalno miješajući rastapamo 100 g šećera u prahu, sve dok ne dobijemo sirup od šećera. ; Kada uskipi kuhamo 1 minutu pa dodajemo maline te ih dobro ugrijemo stalno miješajući. ; Gotove maline serviramo na tanjuru kao podloga panna cotti.; -
Upute po koracima:
- Želatinu umočimo u malo hladne vode da nabubri.
- Slatko vrhnje ulijemo u lonac te dodamo bočicu arome vanilije (cca 2 ml). Na laganoj vatri pustimo da vrhnje polagano zavrije pa ga kuhamo još 15 minuta. Nakon toga lonac maknemo sa vatre.
- U vrhnje zatim dodajemo otopljenu želatinu i miješamo dok se ravnomjerno ne rastopi.
- Gotovu smjesu prelijemo (rasporedimo) u 4 jednake (vodom isprane) zdjelice, ohladimo ih na sobnoj temperaturi i stavimo ih u hladnjak na 3-4 sata da se sadržaj stvrdne.
- Na laganoj vatri u 100 ml vode, stalno miješajući rastapamo 100 g šećera u prahu, sve dok ne dobijemo sirup od šećera.
- Kada uskipi kuhamo 1 minutu pa dodajemo maline te ih dobro ugrijemo stalno miješajući.
- Gotove maline serviramo na tanjuru kao podloga panna cotti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 30
Rating: 4.5
You: 5
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
panna cotta, panna cotta recept, panakota, panakota recept, pana cotta, panacota recept, panacota, pana cota, panakota recepti, Panna cotta original recept,
Jela koja su danas popularna:
Piletina u umaku od rajčice s tjesteninom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Fina Malinić
Brudet od ugora na ribarski način
Votes: 28
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Palenta s bijelim grahom i keljom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Toplo hladna salata s tvrdo kuhanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pilav riža na indijski način
Votes: 92
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Zapečene punjene paprike s mljevenim mesom
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Svinjski medaljoni s kremastim umakom s tartufima
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Maksakaste - jetrica na estonski način
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Janjetina na lešo s umakom od rajčice
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Lionska salata s poširanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.75
You: 3
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.75
You: 2
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)