- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Paprike punjene s krumpirom i kajmakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti paprike punjene s krumpirom i kajmakom.
Zamrzavanjem svježih paprika dolazi do gubitka kalija, cinka, vitamina C, riboflavina, vitamina B6 i vitamina E, stoga ih konzumirajte svježe ili ih, poput nas, nadjenite ukusnom mješavinom krumpira i kajmaka te zapecite u pećnici.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- paprika, 8 manjih babura
- krumpir, 800 g (kuhanog u ljusci)
- češnjak, 2 režnja
- čili papričica, 1 žličica mljevena
- kajmak, 200 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Paprike operemo, odrežemo im gornji dio s peteljkom i izvadimo im sredinu, a kuhani krumpir ogulimo i protisnemo u zdjelu.
- Zatim u zdjelu s krumpirom dodamo kajmak, mljeveni čili, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu.
- Dobivenom smjesom nadjenemo paprike, premjestimo ih u vatrostalnu posudu, pazeći da ostanu uspravne, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 40 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |