Pašta fažol

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Pašta fažol
Saznajte kako pripremiti paštu fažol u našem video receptu.

Ako Vam susjeda ne želi otkriti svoj tajni recept za ovo nadasve ukusno primorsko jelo, zavirite u ovaj naš. Garantiramo vam da ćete ubrzo Vi biti osoba koju će se tražiti za tajni recept, a Vi budite dobri pa znatiželjinike uputite k nama.

Pašta fažol - Saznajte kako pripremiti paštu fažol u našem video receptu. - grah (iz konzerve), tjestenina, panceta, češnjak, peršin, luk, suho meso (ili kost pršuta), krumpir, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega napravimo „pešt“ tako što u sjekač stavimo narezanu pancetu (bez kože), očišćeni češnjak, peršin list i sve zajedno dobro usitnimo. ; U lonac, na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. ; Zatim u lonac dodamo komade suhog mesa (ili kost), ulijemo 800 ml vode i kada zavrije kuhamo 30-ak minuta na srednje jakoj vatri. ; Potom u lonac umiješamo očišćen i na kockice narezan krumpir, pripremljeni „pešt“ i sve zajedno kuhamo 15-ak minuta. ; Za to vrijeme, tjesteninu stavimo kuhati u zaseban lonac, u dosta slane vode. Skuhamo je „al dente“, ocijedimo i zajedno s grahom iz konzerve dodamo u lonac s mesom. ; Sastojke po potrebi začinimo solju i paprom, a kada zavrije kuhamo na laganoj vatri još jednu do dvije minute.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega napravimo „pešt“ tako što u sjekač stavimo narezanu pancetu (bez kože), očišćeni češnjak, peršin list i sve zajedno dobro usitnimo.
 2. U lonac, na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.
 3. Zatim u lonac dodamo komade suhog mesa (ili kost), ulijemo 800 ml vode i kada zavrije kuhamo 30-ak minuta na srednje jakoj vatri.
 4. Potom u lonac umiješamo očišćen i na kockice narezan krumpir, pripremljeni „pešt“ i sve zajedno kuhamo 15-ak minuta.
 5. Za to vrijeme, tjesteninu stavimo kuhati u zaseban lonac, u dosta slane vode. Skuhamo je „al dente“, ocijedimo i zajedno s grahom iz konzerve dodamo u lonac s mesom.
 6. Sastojke po potrebi začinimo solju i paprom, a kada zavrije kuhamo na laganoj vatri još jednu do dvije minute.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 28
Rating: 4.32
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: