Patka u umaku od naranče s crvenim kupusom

 • 120 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Patka u umaku od naranče s crvenim kupusom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti patku u umaku od naranče s crvenim kupusom.

Ovo jelo bogatog slatko-slanog okusa idealno je za svečanosti ili blagdane. Budući da bon-ton dozvoljava da se perad jede prstima, vjerujem da ćete učiniti i nešto što baš nije po bon-tonu, odnosno prste i - oblizati. Kombinacija okusa je pomalo egzotična, ali izuzetno skladna!

Patka u umaku od naranče s crvenim kupusom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti patku u umaku od naranče s crvenim kupusom. - patka (bez kostiju), naranča, kupus (crveni), luk, crno vino, jabuke (kisele), cimet, klinčić, muškatni oraščić, brusnice, ocat (crveni, vinski), vrhnje za kuhanje, maslac, šećer, ulje, sol i papar, Pirjani crveni kupus: Karameliziramo šećer i na njega dodamo maslac te na njemu popržimo luk. Zalijemo crvenim vinom. ; Luk zatim prekrijemo tanko narezanim svježim crvenim kupusom te poklopljeno pirjamo nekoliko minuta. ; Dodamo oguljene, na kriške narezane i okoštane jabuke te sve zajedno posipamo sa klinčićima, cimetom i malo muškatnog oraščića. ; Poklopljeno pirjamo otprilike 1 sat. ; Prije serviranja začinimo želeom od ribizla, prstohvatom šećera, soli i po želji sa par kapi crvenog vinskog octa. ; Glavno jelo: Prsica bez kostiju, batke i zabatke začinimo sa soli i paprom te oprezno pečemo na laganoj vatri. ; Izvadimo na stranu pa na soku od pečenja rastopimo maslac, dodamo sok od naranče, kriške od naranče, začinimo sa malo soli i šećerom te podlijemo sa vrhnjem za kuhanje. ; Kuhamo još 3-4 minute.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
Pirjani crveni kupus
 1. Karameliziramo šećer i na njega dodamo maslac te na njemu popržimo luk. Zalijemo crvenim vinom.
 2. Luk zatim prekrijemo tanko narezanim svježim crvenim kupusom te poklopljeno pirjamo nekoliko minuta.
 3. Dodamo oguljene, na kriške narezane i okoštane jabuke te sve zajedno posipamo sa klinčićima, cimetom i malo muškatnog oraščića.
 4. Poklopljeno pirjamo otprilike 1 sat.
 5. Prije serviranja začinimo želeom od ribizla, prstohvatom šećera, soli i po želji sa par kapi crvenog vinskog octa.
Glavno jelo
 1. Prsica bez kostiju, batke i zabatke začinimo sa soli i paprom te oprezno pečemo na laganoj vatri.
 2. Izvadimo na stranu pa na soku od pečenja rastopimo maslac, dodamo sok od naranče, kriške od naranče, začinimo sa malo soli i šećerom te podlijemo sa vrhnjem za kuhanje.
 3. Kuhamo još 3-4 minute.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 26
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: