Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom.

Jeste li znali da jedenje jabuka sprječava nastanak karijesa bolje nego pranje zubi (jedenjem jabuke uništavamo 90%, a pranjem 60% bakterija u ustima). A jeste li znali da se jabuka izvrsno slaže s jetricama i pancetom. Ukoliko jeste – bravo, a ukoliko niste – pogledajte ovaj video.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Krumpir ogulimo i narežemo ga na kocke, jetru na odreske, pancetu na tanke ploške, a luk na trakice.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo kockice krumpira i kuhamo ih 15-ak minuta, a u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice luka, prelijemo ga balzamičkim octom, posipamo šećerom i pržimo na slaboj vatri povremeno miješajući, da se karamelizira.
  3. Za to vrijeme odreske jetre posolimo, uvaljamo u brašno i stavimo na stranu, a jabuke ogulimo i narežemo na kockice.
  4. Zatim kuhane kockice krumpira ocijedimo i stavimo u tavu s karameliziranim lukom, dodamo kockice jabuke, posolimo, ulijemo polovicu juhe, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
  5. Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 3-4 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo odreske jetrica, dodamo ploške pancete i jetrica pečemo sa svake strane 2-3 minute.
  6. Potom ulijemo preostalu juhu, dodamo maslac i kuhamo dok umak ne zgusne.
  7. Nakon još pet minuta obje tave maknemo s vatre, na tanjure rasporedimo pirjane jabuke, krumpir i karamelizirani luk, dodamo pečena jetrica i pancetu te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 54
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: