Pečeni ovčji sir u umaku od čokolade i brusnica

 • 30 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži mlijeko, nema mesa
Pečeni ovčji sir u umaku od čokolade i brusnica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni ovčji sir u umaku od čokolade i brusnica.

Ovo jelo nikako nije za ljude osjetljiva želuca; to ne znači da je loše ili nekvalitetno, ono jednostavno predstavlja novu gastronomsku avanturu za ljude navikle na uobičajene kombinacije okusa. Osim toga, relativno je pikantno, što je još jedan faktor koji neće odgovarati svim ljudima. No probajte ga pripremiti i otvoriti svoje gastronomske horizonte! Osim toga, ako uspijete sve pojesti, slobodno se možete prijaviti na Fear Factor.

Pečeni ovčji sir u umaku od čokolade i brusnica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni ovčji sir u umaku od čokolade i brusnica. - čokolada (tamne (min 70% kakaa)), brusnice (sušenih), ovčji sir ((otprilike 500 g)), ružmarin, maslinovo ulje, čili papričica (svježa), prošek, sol i papar, Sušene brusnice prelijemo vrelom vodom i ostavimo jedan sat da omekšaju. ; Kriške ovčjeg sira položimo u vatrostalne zdjelice ili vatrostalne tanjure, posipamo sjeckanim listićima ružmarina, solju i svježe mljevenim paprom. Prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo u zagrijanu pećnicu, na 200°C otprilike 10 minuta. ; U međuvremenu izlomimo čokoladu, ocijedimo namočene brusnice, tako da sačuvamo dio tekućine u kojoj su se namakale, pa zajedno s prošekom i sjeckanom ljutom čili papričicom izmiksamo u električnom sjekaču. ; Pečeni sir izvadimo iz pećnice, prelijemo ga pripremljenim umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Sušene brusnice prelijemo vrelom vodom i ostavimo jedan sat da omekšaju.
 2. Kriške ovčjeg sira položimo u vatrostalne zdjelice ili vatrostalne tanjure, posipamo sjeckanim listićima ružmarina, solju i svježe mljevenim paprom. Prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo u zagrijanu pećnicu, na 200°C otprilike 10 minuta.
 3. U međuvremenu izlomimo čokoladu, ocijedimo namočene brusnice, tako da sačuvamo dio tekućine u kojoj su se namakale, pa zajedno s prošekom i sjeckanom ljutom čili papričicom izmiksamo u električnom sjekaču.
 4. Pečeni sir izvadimo iz pećnice, prelijemo ga pripremljenim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: