- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pijane kroštule
Saznajte kako pripremiti pijane kroštule u našem video receptu.
Kroštule su izvorna istarska slastica, a naše smo „napili“ vinom i rakijom da nam budu veselije i ukusnije. Dobar tek!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brašno, 500 g
- maslac, 150 g
- bijelo vino, 100 ml
- voćna rakija, 50 ml
- jaja, 2
- vanilin šećer, 1
- limun, 1
- ulje
- sol
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Žumanjke odvojimo od bijelanjaka, maslac omekšamo u mikrovalnoj pećnici, a polovicu limunove korice naribamo.
- U posudu multipraktika prosijemo brašno, dodamo omekšali maslac, žumanjke, naribanu limunovu koricu, vanilin šećer, bijelo vino, rakiju, sol, poklopimo i izradimo jednolično tijesto.
- Tijesto oblikujemo u kuglu, premjestimo ga u zasebnu posudu, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji 30-ak minuta.
- Zatim tijesto premjestimo na radnu površinu i tanko ga razvaljamo. Potom ga narežemo na trakice širine tri centimetra, a njih poprečno narežemo na komade duljine 15-ak centimetara.
- Izrezanim trakicama krajeve savijemo u suprotnim smjerovima, kako bi dobile izgled vadičepa i stavimo ih pržiti u duboko ulje.
- Nakon četiri, pet minuta prženja, kada dobiju zlatno-smeđu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, potom ih premjestimo na tanjur, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |