Pikantna piletina na španjolski način

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pikantna piletina na španjolski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu piletinu na španjolski način.

Piletina je namirnica koju pripremaju u cijelom svijetu na mnogo načina. Pogledajte jedan od načina na koji ju pripremaju Španjolci.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pile očistimo i narežemo na manje komade, luk i češnjak nasjeckamo, kumin izmrvimo, a đumbir naribamo.
  2. U ugrijani lonac ulijemo dvije žlice ulja, isto toliko maslinovog ulja, dodamo komade piletine i pržimo ih sa svih strana.
  3. Nakon 15-ak minuta prženja piletinu posolimo, dodamo sjeckani luk i pržimo dvije, tri minute dok luk malo ne omekša.
  4. Zatim dodamo sjeckani češnjak, naribani đumbir i promiješamo. Čim češnjak i đumbir zamirišu dodamo brašno, sjeckani peršin, šafran, kumin, sjemenke sezama, umak od ljutih papričica, ulijemo kokošju juhu, promiješamo, poklopimo i povremeno protresajući lonac kuhamo na laganoj vatri.
  5. Nakon tridesetak minuta kuhanja meso rasporedimo na tanjure, prelijemo ga umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 62
Rating: 4.47
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: