Pile s kestenima i suhim šljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pile s kestenima i suhim šljivama. – pile ((cca. 1,5kg) ), pileća jetrica, junetina (mljevene), kobasica (pečenica), jabuke, kesten ((očišćenih i kuhanih)), suhe šljive, jaje, muškatni oraščić (naribanog), prošek, svinjska mast, panceta, bijelo vino, mesni temeljac, ružmarin, kadulja (svježe), krušne mrvice, sol i papar, Prije svega nasjeckamo pileća jetrica, a kobasicu izvadimo iz ovitka te zajedno s mljevenim mesom stavimo u prikladnu zdjelu. ; Sve skupa malo razradimo vilicom nakon čega dodamo umućeno jaje, prošek, kestene koje smo prokuhali u malo mesne juhe, jabuku narezanu na kockice, suhe šljive te sve zajedno još malo izmješamo. ; Potom naribamo malo muškatnog oraščića, začinimo solju i paprom te po potrebi dodamo još malo krušnih mrvica da se smjesa lakše poveže. ; Ovako dobivenu smjesu poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. Pile posolimo iznutra, nadjenemo ga pripremljenom smjesom i zavežemo vezicom kako nadjev ne bi iscurio. ; Zatim u lonac na vruću svinjsku mast stavimo pancetu narezanu na ploške, na nju stavimo cijelo pile i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5 minuta pile okrenemo, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Potom u lonac dodamo listiće kadulje, 2-3 grančice ružmarina, ulijemo mesnu juhu, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 1 sat i 30 minuta. ; Pečeno pile izvadimo iz pećnice, premjestimo ga na tanjur te poslužimo.; – Većina ljudi zna da se divljač jako dobro slaže s voćem, ali jeste li znali da su šljive u kombinaciji s piletinom također prava poslastica? Ako niste, dobro otvorite oči i pratite ovaj slastan recept kako Vam ni najmanji detalj ne bi promaknuo, bila bi to prava šteta. <div class="wpurp-searchable-recipe">Pile s kestenima i suhim šljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pile s kestenima i suhim šljivama. – pile ((cca. 1,5kg) ), pileća jetrica, junetina (mljevene), kobasica (pečenica), jabuke, kesten ((očišćenih i kuhanih)), suhe šlive, jaje, muškatni oraščić (naribanog), prošek, svinjska mast, panceta, bijelo vino, mesni temeljac, ružmarin, kadulja (svježe), krušne mrvice, sol i papar, Prije svega nasjeckamo pileća jetrica, a kobasicu izvadimo iz ovitka te zajedno s mljevenim mesom stavimo u prikladnu zdjelu. ; Sve skupa malo razradimo vilicom nakon čega dodamo umućeno jaje, prošek, kestene koje smo prokuhali u malo mesne juhe, jabuku narezanu na kockice, suhe šljive te sve zajedno još malo izmješamo. ; Potom naribamo malo muškatnog oraščića, začinimo solju i paprom te po potrebi dodamo još malo krušnih mrvica da se smjesa lakše poveže. ; Ovako dobivenu smjesu poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. Pile posolimo iznutra, nadjenemo ga pripremljenom smjesom i zavežemo vezicom kako nadjev ne bi iscurio. ; Zatim u lonac na vruću svinjsku mast stavimo pancetu narezanu na ploške, na nju stavimo cijelo pile i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5 minuta pile okrenemo, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Potom u lonac dodamo listiće kadulje, 2-3 grančice ružmarina, ulijemo mesnu juhu, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 1 sat i 30 minuta. ; Pečeno pile izvadimo iz pećnice, premjestimo ga na tanjur te poslužimo.; -</div>
Pile s kestenima i suhim šljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pile s kestenima i suhim šljivama.
Većina ljudi zna da se divljač jako dobro slaže s voćem, ali jeste li znali da su šljive u kombinaciji s piletinom također prava poslastica? Ako niste, dobro otvorite oči i pratite ovaj slastan recept kako Vam ni najmanji detalj ne bi promaknuo, bila bi to prava šteta.
Pile s kestenima i suhim šljivama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pile s kestenima i suhim šljivama. - pile ((cca. 1,5kg) ), pileća jetrica, junetina (mljevene), kobasica (pečenica), jabuke, kesten ((očišćenih i kuhanih)), suhe šlive, jaje, muškatni oraščić (naribanog), prošek, svinjska mast, panceta, bijelo vino, mesni temeljac, ružmarin, kadulja (svježe), krušne mrvice, sol i papar, Prije svega nasjeckamo pileća jetrica, a kobasicu izvadimo iz ovitka te zajedno s mljevenim mesom stavimo u prikladnu zdjelu. ; Sve skupa malo razradimo vilicom nakon čega dodamo umućeno jaje, prošek, kestene koje smo prokuhali u malo mesne juhe, jabuku narezanu na kockice, suhe šljive te sve zajedno još malo izmješamo. ; Potom naribamo malo muškatnog oraščića, začinimo solju i paprom te po potrebi dodamo još malo krušnih mrvica da se smjesa lakše poveže. ; Ovako dobivenu smjesu poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. Pile posolimo iznutra, nadjenemo ga pripremljenom smjesom i zavežemo vezicom kako nadjev ne bi iscurio. ; Zatim u lonac na vruću svinjsku mast stavimo pancetu narezanu na ploške, na nju stavimo cijelo pile i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5 minuta pile okrenemo, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Potom u lonac dodamo listiće kadulje, 2-3 grančice ružmarina, ulijemo mesnu juhu, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 1 sat i 30 minuta. ; Pečeno pile izvadimo iz pećnice, premjestimo ga na tanjur te poslužimo.; -
Prije svega nasjeckamo pileća jetrica, a kobasicu izvadimo iz ovitka te zajedno s mljevenim mesom stavimo u prikladnu zdjelu.
Sve skupa malo razradimo vilicom nakon čega dodamo umućeno jaje, prošek, kestene koje smo prokuhali u malo mesne juhe, jabuku narezanu na kockice, suhe šljive te sve zajedno još malo izmješamo.
Potom naribamo malo muškatnog oraščića, začinimo solju i paprom te po potrebi dodamo još malo krušnih mrvica da se smjesa lakše poveže.
Ovako dobivenu smjesu poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. Pile posolimo iznutra, nadjenemo ga pripremljenom smjesom i zavežemo vezicom kako nadjev ne bi iscurio.
Zatim u lonac na vruću svinjsku mast stavimo pancetu narezanu na ploške, na nju stavimo cijelo pile i pržimo na srednje jakoj vatri.
Nakon 5 minuta pile okrenemo, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari.
Potom u lonac dodamo listiće kadulje, 2-3 grančice ružmarina, ulijemo mesnu juhu, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 1 sat i 30 minuta.
Pečeno pile izvadimo iz pećnice, premjestimo ga na tanjur te poslužimo.