- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pile u vinu
Saznajte kako pripremiti pile u vinu u našem video receptu.
Coq au vin (pijetao u vinu) je poznati francuski specijalitet, koji smo promijenili tako što smo umjesto pijetla upotrijebili pile, ali je sve drugo ostalo isto. Bon apetit!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pile, 1
- šampinjoni, 200 g
- maslac, 40 g
- ljutika, 1 glavica
- bijelo vino, 250 ml
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- brašno, 30 g
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pile očistimo, operemo, rasječemo i skinemo mu kožu, šampinjone narežemo na četvrtine, a luk nasjeckamo.
- U ugrijanu tavu, na rastopljeni maslac, dodamo piletinu, posolimo i pržimo sa svih strana.
- Nakon 15-ak minuta dodamo sjeckani luk, posipamo brašnom, promiješamo i pržimo još 2-3 minute.
- Zatim ulijemo bijelo vino, izmiješamo sastojke, napola poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 30-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
- Potom dodamo narezane šampinjone, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo dok umak ne zavri.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |