Pileći curry s kestenima i kokosovim mlijekom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći curry s kestenima i kokosovim mlijekom. – pileći file, poriluk, kesten ((očišćeni, pečeni)), med, pileća juha, kokosovo mlijeko, curry pasta ((crvena)), sojin umak, kukuruzni škrob, korica limuna ((naribana korica)), chili u prahu, ulje, sol, papar, Pileća prsa narežemo na trakice. U vrući wok ulijemo ulje po stjenkama tave potom dodamo piletinu i pržimo je sa svih strana. Gotovo meso stavimo sa strane.; U vruću posudu ulijemo još malo ulja, stavimo sjeckani poriluk koji prepržimo kratko na jakoj vatri. U tavu dodamo pečene očišćene kestene, sve zajedno posipamo s malo kukuruznog škroba. ; Zatim ulijemo pileću juhu, kokosovo mlijeko, nastavljamo miješati dok tekućina zavrije 2-3 minute. U wok vratimo piletinu i dodamo crveno curry pastu, sojin umak i promiješamo sastojke. Na samom kraju u jelo naribamo malo svježe limunove korice i začinimo s malo ljutog chilija.; –
Pileći curry s kestenima i kokosovim mlijekom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći curry s kestenima i kokosovim mlijekom.
Pileća prsa narežemo na trakice. U vrući wok ulijemo ulje po stjenkama tave potom dodamo piletinu i pržimo je sa svih strana. Gotovo meso stavimo sa strane.
U vruću posudu ulijemo još malo ulja, stavimo sjeckani poriluk koji prepržimo kratko na jakoj vatri. U tavu dodamo pečene očišćene kestene, sve zajedno posipamo s malo kukuruznog škroba.
Zatim ulijemo pileću juhu, kokosovo mlijeko, nastavljamo miješati dok tekućina zavrije 2-3 minute. U wok vratimo piletinu i dodamo crveno curry pastu, sojin umak i promiješamo sastojke. Na samom kraju u jelo naribamo malo svježe limunove korice i začinimo s malo ljutog chilija.