- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći curry
Saznajte kako pripremiti pileći curry u našem video receptu.
Curry je način pripreme jela s dodatkom curry paste koja je karakterističnog okusa i arome, i jako je popularno jelo u Indiji, a vi pogledajte video i saznajte zašto.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 400 g u filetima
- luk, 1 glavica
- čili papričica, 1 zelena
- curry, 1/2 žličice u prahu
- kim, 1/2 žličice
- korijander, 172 žličice u sjemenkama
- koncentrat rajčice, 1 žličica
- curry pasta, 1 žlica
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo, kim i sjemenke korijandera izmrvimo, čili papričicu očistimo od koštica i narežemo na trakice, a piletinu na kockice.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice piletine, trakice čili papričice, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon 10-ak minuta prženja dodamo koncetrat rajčice, curry pastu, mrvljeni kim i korijander, curry prah, dobro izmiješamo sastojke, ulijemo vrhnje za kuhanje, još jednom promiješamo i pričekamo jednu minutu da vrhnje zavri.
- Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |