- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći ražnjići u pikantnoj marinadi
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće ražnjiće u pikantnoj marinadi.
Kim ili kumin otvara apetit, smanjuje nadutost i pomaže kod grčeva u trbuhu, a njegovo ulje koristi se za ublažavanje glavobolje, migrena i loše probave. No osim kima ovdje imamo i pileće ražnjiće u jakoj finoj marinadi, pa pogledajte.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 4 fileta
- kim, 2 žličice
- korijander, 2 žličice u sjemenkama
- sjemenke komorača, 1 žličica
- peperoncini, 4 sušena
- kajenski papar, 1/2 žličice
- češnjak, 2 režnja
- bijeli vinski ocat, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pileća prsa očistimo od kožica i žilica, narežemo ih na kocke veličine zalogaja i nabodemo ih na drvene ražnjiće, a češnjak nasjeckamo.
- U tavu iznad vatre stavimo sjemenke komorača i korijandera, i kim te pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 2-3 minute pržene sjemenke premjestimo u mužar, dodamo peperoncine, kajenski papar i izmrvimo sastojke.
- Zatim u zdjelu ulijemo 150-200 ml maslinovog ulja i vinski ocat, dodamo sjeckani češnjak i izmrvljene začine, posolimo i dobro izmiješamo.
- Po dnu prikladne posude stavimo malo mješavine začina i ulja, preko nje rasporedimo ražnjiće, prelijemo ih polovicom mješavine začina i ulja te ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta.
- Marinirane ražnjiće stavimo na vruću gril tavu i pečemo ih sa svih strana 10-15 minuta.
- Gotove ražnjiće rasporedimo na tanjure, prelijemo ih preostalom mješavinom začina i ulje te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |