Piletina s pancetom alla saltimbocca

 • 40 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Piletina s pancetom alla saltimbocca
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s pancetom alla saltimbocca.

Pileći file, panceta, mileram.... Da nastavimo? Nije ni potrebno – već po ta tri sastojka jasno Vam je o kakvoj se poslastici radi. Kadulja će se odlično uklopiti s okusom pancete i od ovog će jela čitava kuća neodoljivo mirisati. Dobro zaključajte vrata da se nepozvani susjedi ne bi pojavili na vratima!

Piletina s pancetom alla saltimbocca - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s pancetom alla saltimbocca. - pileći file ((cca 700 g)), panceta, kadulja, pročišćeni maslac, brašno, bijelo vino, mileram, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U ugrijanu tavu na dvije žlice vrućeg maslinovog ulja, dodamo listove kadulje i kratko ih pržimo. Pržene listove kadulje izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. ; Tavu očistimo od maslinovog ulja i u nju stavimo pročišćeni maslac. ; Pileće filee narežemo na tanke ploške, začinimo solju, te na svaku stavimo tanku krišku pancete i učvrstimo čačkalicom. ; Zatim svaki komad donjom stranom uvaljamo u brašno, malo otresemo i stavimo pržiti u tavu na vrući maslac. ; Nakon 2-3 minute meso okrenemo na stranu s pancetom i pržimo još toliko. ; Gotovo meso izvadimo na stranu, na toplo, a u tavu na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino, te miješajući pjenjačom sa dna tave skinemo karamelizirani sloj od prženja mesa. ; Nakon što je alkohol malo ispario, u tavu umiješamo mileram, malo bijelog papra, vratimo meso i listove kadulje, pričekamo da se sastojci ugriju i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U ugrijanu tavu na dvije žlice vrućeg maslinovog ulja, dodamo listove kadulje i kratko ih pržimo. Pržene listove kadulje izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće.
 2. Tavu očistimo od maslinovog ulja i u nju stavimo pročišćeni maslac.
 3. Pileće filee narežemo na tanke ploške, začinimo solju, te na svaku stavimo tanku krišku pancete i učvrstimo čačkalicom.
 4. Zatim svaki komad donjom stranom uvaljamo u brašno, malo otresemo i stavimo pržiti u tavu na vrući maslac.
 5. Nakon 2-3 minute meso okrenemo na stranu s pancetom i pržimo još toliko.
 6. Gotovo meso izvadimo na stranu, na toplo, a u tavu na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino, te miješajući pjenjačom sa dna tave skinemo karamelizirani sloj od prženja mesa.
 7. Nakon što je alkohol malo ispario, u tavu umiješamo mileram, malo bijelog papra, vratimo meso i listove kadulje, pričekamo da se sastojci ugriju i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 34
Rating: 4.47
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: