Piletina u bešamel umaku

Piletina u bešamel umaku
Piletina u bešamel umaku
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Ukusna piletina u jednom od osnovnih umaka francuske kuhinje.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
    Piletina
    1. Narežite pileća prsa na kockice te ih začinite crnim paprom i soli.
    2. Zagrijte maslinovo ulje na tavi i ispecite piletinu na jačoj vatri. Ostavite na mjestu gdje neće gubiti toplinu.
    Umak
    1. Otopite maslac u loncu, dodajte mu i brašno neprestano miješajući.
    2. U smjesu polagano dodavajte i hladno mlijeko te nastavite jako miješati kako se ne bi stvorile grudice.
    3. Dodajte crni papar i sol te nastavite mutiti dok ne dobijete gladak i gust umak.
    4. Gotovim bešamel umakom prelijte piletinu, dodajte sir te pecite 25 minuta na 200°C. Možete ukrasiti ako želite te poslužiti vruće.
    Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    Votes: 0
    Rating: 0
    You:
    Rate this recipe!
    Facebooktwitterpinterestmail
    Za Print recepta klikni ikonu >>
    Vrijeme pripreme:60minuta

    Najnovije zanimljivosti: