Piletina u bijelom umaku sa šampinjonima

  • 30 min
  • 2 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
Piletina u bijelom umaku sa šampinjonima
Piletina u bijelom umaku sa šampinjonima
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Zagrijte ulje na jakoj vatri, narežite slaninu, dodajte ju u tavu i pržite 3-4 minute dok ne postane hrskava. Izvadite ju iz posude i ostavite na tanjuru sa strane.
  2. Dok se slanina prži, piletinu narežite na trakice veličine koliko stane u zalogaj.
  3. Stavite piletinu u lonac, začinite s malo papra i pecite sa svih strana dok ne porumeni. Izvadite i odložite na tanjur sa slaninom.
  4. Dok se piletina prži, ogulite i nasjeckajte luk i češnjak, a gljive narežite na ploške. Lagano smanjite vatru i dodajte maslac.
  5. Kad se počne pjeniti, dodajte luk, začinite solju i paprom te pržite 3-4 minute dok ne omekša.
  6. Dodajte češnjak, kuhajte 1 minutu pa dodajte gljive. Pržite 3-4 minute dok ne omekša, a zatim umiješajte začinsko bilje.
  7. Prelijte vinom i pustite da zavrije. Vratite piletinu, slaninu i ostale sokove u tavu te kuhajte na umjerenoj vatri 3-4 minute.
  8. Dodajte vrhnje, pustite da zavrije pa dinstajte 10 minuta. Poslužite uz prilog po izboru.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebooktwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: